Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 maart 2018
 

Voorkom verloop en verzuim, begin bij de RI&E

 
 

Van 11 tot 15 juni vindt de 4e Week van de RI&E plaats. Tientallen brancheorganisaties, opleiders, arbodiensten en andere intermediairs organiseren in de Week van de RI&E speciale activiteiten om ondernemers te overtuigen om écht aan de slag te gaan met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

In aansluiting op het thema "Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E", lanceert Steunpunt RI&E het filmpje "De kosten en baten van de RI&E".

Het inventariseren van risico’s in de organisatie via de RI&E en het nemen van maatregelen wordt door sommige ondernemers vooral gezien als kostenpost. Andere ondernemers bewijzen dat aandacht voor een gezonde en veilige werkplek bijdraagt aan het voorkomen van verzuim en bovendien personeelsverloop tegengaat. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is dat een belangrijke reden om te investeren in arbeidsomstandigheden; het maakt het verschil tussen personeel dat blijft en personeel dat naar de concurrent gaat.

De kosten en baten van de RI&E
Om ondernemers inzicht te geven in de kosten en baten van de RI&E, publiceerde Steunpunt RI&E al eerder een overzicht, dat goed werd ontvangen. De kosten en baten van de RI&E zijn nu ook in een filmpje inzichtelijk gemaakt. Hierin wordt niet alleen ingegaan op verzuim, maar ook op werknemerstevredenheid, bedrijfscontinuïteit en werkgeversimago.

Activiteitenoverzicht
Op de website www.weekvanderie.nl is het activiteitenoverzicht beschikbaar, dat in de komende weken verder wordt aangevuld. Intermediairs kunnen zich gratis aanmelden met hun activiteiten.

Over de Week van de RI&E
De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de RI&E.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs