Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 maart 2018
 

Ondernemer wil belastingaangifte voor 1 april invullen

 
 

61,7 procent ondernemers rondt belastingaangifte binnen twee uur af

Vanaf heden tot 1 mei kunnen ondernemers weer belastingaangifte doen voor de inkomstenbelasting. De ca. 400.000 ondernemers en ZZP’ers die hun aangifte zelf invullen, stellen dit niet uit.


Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de Belastingdienst onder ZZP’ers en ondernemers met minder dan vijf werknemers die zelf hun belastingaangifte invullen. Zo zegt bijna 70 procent van plan te zijn om de belastingaangifte voor 1 april in te dienen. Om ondernemers hierbij te helpen geeft de Belastingdienst concrete tips om de aangifte juist en volledig in te vullen.
 Van de ondervraagde groep bleek 70 procent de aangifte echt helemaal zelf te doen, terwijl 18,3 procent hulp inschakelt van partner, vriend of familielid. Ook de Belastingdienst staat klaar met raad en daad, bijvoorbeeld via Belastingdienst.nl/aangifte en Belastingdienst.nl/ondernemers.
 
Aangiftemomenten
Ondernemers zijn vaak druk met verschillende dingen tegelijk, maar liever niet wanneer zij belastingaangifte doen. 43,4 procent doet het liefst belastingaangifte wanneer zij alleen zijn. De vroege avonduren (tot 22.00 uur) zijn daarbij het meest favoriet. Zij waarderen het dat een deel van de gegevens al is ingevuld door de Belastingdienst. Omdat ondernemers meer gegevens zelf moeten invullen, kost de aangifte hen iets meer tijd dan particulieren: Bijna 30 procent van de ondernemers beloont zichzelf na het indienen van de aangifte met een lekkernij of door iets leuks te doen, terwijl slechts veertien procent van de particulieren dit doet.
 
Hulp bij belastingaangifte
Dit jaar nodigt de Belastingdienst 1,2 miljoen ondernemers uit om aangifte te doen over het jaar 2017. Om de 400.000 ondernemers die zelf hun aangifte invullen daarbij te helpen, voert de Belastingdienst campagne. Centraal staan de websites belastingdienst.nl/aangifte en belastingdienst.nl/ondernemers met begrijpelijke informatie over de belastingaangifte en de voorbereiding hierop. Zo vindt u er de aangiftechecklist en concrete tips gericht op ondernemerschap, ondernemersfaciliteiten en zakelijke aftrekposten. Voor vragen is de Belastingdienst ook bereikbaar via Twitter.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs