Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 maart 2018
 

Het belang van urenregistratie voor de zzp’er

 
 

Hoe registreert u uw uren?

Als zzp'er moet u veel uren bijhouden. Deze uren dient u goed en overzichtelijk te registreren voor de opdrachtgever, de Belastingdienst en uzelf. Wanneer u de handmatig registreert, kan het al snel een een tijdrovende klus worden.

Urenregistratie voor de zzp’er
Gelukkig is dat nergens voor nodig. Door uw uren op de juiste manier bij te houden, heeft u snel en overzichtelijk de gewerkte uren op een rij. In dit artikel zet Appwiki de verschillende manieren en belangen van urenregistratie voor de zzp’er op een rij.
 
Goed en volledig
Voor zzp’ers is het van groot belang om een goede en volledige urenregistratie te hebben. Zodra u voldoet aan het urencriterium van 1225 uur, kunt u aanspraak maken op verschillende Belastingvoordelen. Zo komt u in aanmerking voor ondernemersaftrek, waaronder de zelfstandigenaftrek en startersaftrek valt. Beide aftrekposten leveren u als zzp’er een hoop voordeel op. De hoogte van de zelfstandigenaftrek bedraagt dit jaar 7280 euro. Een beginnende ondernemer komt ook nog eens in aanmerking voor de startersaftrek van 2123 euro. Dat betekent dat een correcte tijdregistratie al gauw 9403 euro aan Belastingvoordeel kan opleveren.
 
De verschillende manier van urenregistratie voor de zzp’er
Zoals gezegd is een juiste tijdregistratie van groot belang en kan het een hoop belastingvoordeel opleveren. Maar hoe houdt u het beste uw uren bij als zzp’er? Dat kan op twee manieren, namelijk met Excel of met urenregistratie software.
 
Uren bijhouden in Excel
Hoeft u nog niet zoveel uren te registreren? Dan is het een prima keuze om uw uren bij te houden in Excel. Het grote voordeel van Excel is dat het gratis is en op vrijwel elke desktop is geïnstalleerd. Excel is onderdeel van het Office-pakket. Mochtuw desktop hier niet over beschikken, dan kunt u gratis gebruik maken van Google Spreadsheets.
 Om u te helpen met de urenregistratie in Excel, zijn er verschillende templates ontworpen. Met het juiste template kunt u direct beginnen met tijdregistratie in Excel. Na verloop van tijd kan het voorkomen dat uw Excel urenregistratie onoverzichtelijk wordt, doordat het te groot en complex wordt. Dit merkt u doordat u de uren vergeet te registreren en het overzicht kwijtraakt. Zodra dit gebeurt, is het verstandig om te kijken naar een uren app.
 
Uren bijhouden met tijdregistratie software
Het grote voordeel aan urenregistratie software is dat u de gewerkte uren erg nauwkeurig kunt bijhouden. De software beschikt namelijk over timers die werken als een soort stopwatch. Zet de timer aan als u begint met werken en uit als u klaar bent met werken, of bezig gaat met andere werkzaamheden. Zo kunt u precies zien hoeveel uur u heeft gewerkt.
 Daarnaast is tijdregistratie in de daarvoor bestemde software een stuk overzichtelijker. Het urenregistratiesysteem helpt u door duidelijke analyses te maken van de data. Zo kunt u precies zien aan welke werkzaamheden u de meeste tijd besteedt.
Het nadeel van urenregistratie software is dat het, in tegenstelling tot Excel, niet gratis is.  Urenregistratie software kost u echter maar een paar euro per maand en met het gemak dat u de uren registreert is het deze investering zeker waard. Uiteindelijk bespaart het u dus alleen maar geld en tijd. Toch moet u iets langer wachten voordat u kunt beginnen met uren bijhouden in een urenregistratiesysteem dan in Excel. U moet namelijk eerst een account aanmaken.
Ook moet u altijd beschikken over een werkende internetverbinding. Gelukkig is de internetdichtheid in Nederland erg hoog, dus dat zal geen probleem zijn.
 
Altijd en overal uw uren registreren met een uren app voor de zzp’er
Als u gebruik maakt van urenregistratie software, kunt u vaak ook beschikken over een uren app. Daarmee kunt u de uren bijhouden op je mobiele telefoon. Bent u vaak onderweg? Dan is het handig om uw uren bij te houden op uw smartphone. Zo kunt u snel en overal uw uren registreren, waardoor uw tijdregistratie altijd up-to-date is.
Daarnaast hoeft u zich met urenregistratie software geen zorgen te maken over de veiligheid van de gegevens. Doordat de software in de cloud werkt, wordt er dagelijks een back-up gemaakt. Als uw desktop crasht of u uw smartphone verliest, heeft u dus nog alle data van de urenregistratie. Een urenregistratie app neemt u uiteindelijk veel werk uit handen, waardoor u meer tijd overhoudt voor uw opdrachten.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Anthon  |   | 
3-03-2018
 | 
21:39 uur
Lijkt mij niet meer dan logisch dat je de opdrachtgever moet kunnen verantwoorden wanneer je wat hebt gedaan.,

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs