Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 februari 2018
 

Tips om stijlvol voor de dag te komen als ondernemer

 
 

Kleren maken de man (of vrouw)

Ondernemen is een veelzijdige taak. Artikelen verkopen of diensten leveren, administratie, nadenken over de toekomst van uw onderneming, eventuele medewerkers aansturen en natuurlijk ook het werven van klanten.

Hierbij is het belangrijk dat u stijlvol voor de dag komt. Dit geeft potentiële klanten vertrouwen om met u een zakelijke relatie aan te gaan. Waar u allemaal aan moet denken als u stijlvol en professioneel over wilt komen? Michiel Snoek van Hemdvoorhem.nl geeft enkele tips.
 
Vervoersmiddelen bepalen eerste indruk
Volgens Snoek letten vooral mannen altijd op het vervoersmiddel van iemand, en beoordelen zij mensen ook echt hierop. "Gaat u bij vaker bij klanten op bezoek, zorg dan dat u een degelijke auto rijdt. Dit hoeft overigens zeker niet te betekenen dat u in de nieuwste en duurste modellen hoeft te rijden. Vermijd echter al te sportieve modellen, opvallende kleuren en oude roestbakken die eruit zien alsof ze ieder moment de geest kunnen geven. Belangrijk is daarnaast trouwens ook dat de auto altijd netjes gewassen is als u bij klanten langsgaat."
 
Kleren maken de man (of vrouw)
De eerste indruk die u op iemand maakt wordt daarna bepaald tijdens het eerste persoonlijke contact. Snoek: "Kleding maakt een belangrijk onderdeel uit van welke mening iemand over u vormt. Het is zeker niet nodig dat mannen enkel in kostuum en vrouwen in mantelpakjes lopen, maar kleding met een goede pasvorm, in goede staat en zonder vlekken doet al een hoop." Hij voegt eraan toe dat de dresscode weliswaar afhankelijk is van uw doelgroep, maar dat het voornamelijk belangrijk is altijd een paar goede basisitems in de kast te hebben die gemakkelijk te combineren zijn met verschillende stijlen. Als voorbeeld noemt hij een wit overhemd van goede kwaliteit.
 
Accessoires tonen uw persoonlijke stijl
Snoek benoemt dat een outfit niet alleen bepaald wordt door de bovenkleding die mensen dragen. "Heren dienen bijvoorbeeld gepoetste schoenen in dezelfde kleur als de riem te dragen. Zowel dames als heren dienen er tevens op te letten dat hun laptop- of aktetas is afgestemd op hun outfit. Stijl wordt overigens mede, of misschien wel juist, bepaald door de accessoires." Volgens Snoek geven accessoires de mogelijkheid een eigen, persoonlijk stijl uit te dragen. "Hierbij kunt u denken aan een opvallende kleur das voor heren of sjaaltje of schoenen bij dames."
 
Uiterlijke verzorging
Een ander punt dat uw stijl bepaalt is volgens Snoek de persoonlijke verzorging. "Dit speelt een net zo grote rol bij een professionele uitstraling. Schenk bijvoorbeeld voldoende aandacht aan nagels, lichaamsgeur en gebit, en zorg voor een ordelijk kapsel."
 
Minder tastbaar, maar ook belangrijk
Bovengenoemde punten betreffen allemaal ‘uiterlijk vertoon’ die uw stijl bepalen. Er spelen echter ook nog minder tastbare zaken mee in de beoordeling van uw presentatie naar anderen, zoals taalgebruik, non-verbale communicatie, houding en lichaamstaal.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs