Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 februari 2018
 

Zakelijk rijder kiest voor youngtimer

 
 

Youngtimer biedt interessante fiscale voordelen

De jonge bedrijfsauto is aanmerkelijk in trek bij de zakelijke bestuurder. Dit komt doordat de youngtimers, vaak luxe auto’s van vijftien jaar of ouder, interessante fiscale voordelen biedt. Ondank het milieuvriendelijke beleid van de overheid, is het vaak nog voordeliger om een yougtimer te rijden.


Hierdoor worden de oudere luxere modellen van Audi, Mercedes en BMW massaal zakelijk gereden . Volgens autobrancheorganisatie Bovag staan zelfs bijna 30.000 youngtimer auto’s geregistreerd als bedrijfsauto. Naar schatting zijn er nog meer die niet als zodanig geregistreerd staan.
 
Gunstige fiscale voordelen elektrische auto versus youngtimer
Uiteraard is het niet in alle gevallen het meest de meest voordelige optie, maar vaak is het wel voordeliger om een youngtimer te rijden dan een meer milieuvriendelijke auto. Automobilisten profiteren van een belastingheffing wanneer zij hun zakelijke auto ook privé gebruiken. Bij een volledig elektrische auto betaalt de bestuurder slechts vier procent bijtelling. Bij een nieuwere auto betaalt men 22 procent en bij oudere auto’s zelfs 35 procent bijtelling. In de zogenaamde youngtimer regeling betaalt men echter de 35 procent over de dagwaarde, de Waarde in het Economisch Verkeer (WEV), van de auto. De WEV van een youngtimer is lager dan die van nieuwe auto’s, waardoor bestuurders van youngtimers jaarlijks duizenden euro’s bijtelling kunnen besparen.
 
Milieuvriendelijk doel versus de werkelijkheid
De Rijksoverheid probeert uiteraard zo veel mogelijk burgers in een moderne, zuinige auto te laten rijden. Daarom is het fiscale voordeel op de bijtelling voor youngtimers zo tegenstrijdig. De gemiddelde Nederlander houdt zich bezig met zijn persoonlijke uitgaven, en zal meestal kiezen voor de optie die het voordeligst is.
 
Nadelen van de youngtimer
Er zitten ook wel wat nadelen aan youngtimers. Zo mogen veel oude dieselvoertuigen het centrum van grote steden niet meer in, zoals in Utrecht het geval is. Daarnaast loopt men bij een youngtimer het risico dat er vaker dure reparaties gedaan moeten worden om de auto in goede staat te houden. Om deze reden werken leasemaatschappijen nauwelijks met youngtimers.
 
Modellen die in 2018 onder de youngtimer regeling vallen
Een aantal vooraanstaande modellen vallen vanaf dit jaar onder de youngtimer regeling en kunnen dus voordelig zijn om zakelijk in te rijden. Bijvoorbeeld de Cadillac CTS, Opel Signum, BMW E60, Volvo V70 en Audi A3. Degelijke zakelijke auto’s voor een fractie van de kosten.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs