Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 februari 2018
 

Geliefde ontslaan is geen taboe voor veel ondernemers

 
 

Liefde en ondernemen gaan lang niet altijd onvoorwaardelijk samen; als het niet werkt, gaat de zaak vaak voor. Bij ruim een kwart (26 procent) van de ondernemers met een relatie helpt de geliefde mee in het bedrijf.

Toch moet diezelfde geliefde in meer dan de helft van de gevallen (55 procent) het veld ruimen als hij of zij het werk niet goed doet.
Dat blijkt uit de Ondernemersbarometer van verzekeraar Allianz, een jaarlijks onderzoek naar de diepere drijfveren, zorgen en afwegingen van ondernemers. Aan het onderzoek namen ruim 1100 zzp’ers en mkb’ers deel.

Soms een andere oplossing
Een minderheid (45 procent) van alle ondernemers vindt ontslag niet per se nodig bij tegenvallende prestaties. Zij kiezen voor een andere oplossing zodat de geliefde voor het bedrijf behouden blijft. Ondernemers uit het klein mkb zijn hierin loyaler aan hun geliefde dan zzp’ers. Bijna een op de drie (31 procent) van alle ondernemers kiest juist voor ontslag om daarmee zijn relatie te ontzien.
Mocht de geliefde toch (blijven) meehelpen in het bedrijf, dan geeft ruim een kwart van de ondernemers (26 procent) hem of haar een gelijkwaardige rol als directeur. Slechts een procent gaat nog een stap verder en benoemt zijn of haar geliefde tot directeur die boven hem staat. Werken voor je geliefde zal voor de meeste mensen een illusie blijven: maar liefst 72 procent van de ondernemers waarvan de geliefde niet in het bedrijf werkzaam is, zou zijn of haar geliefde überhaupt nooit aannemen. Klein mkb’ers (52 procent) hebben het vaakst hun geliefde in dienst.

Goed personeel weegt zwaar
Geliefde of niet: goed personeel weegt zwaar voor ondernemers. Niet voor niets maakt ruim de helft (52 procent) zich zorgen over het behouden en werven van personeel. Onder groot mkb’ers is zelfs driekwart hiervoor op zijn hoede. Bijna de helft (48 procent) maakt zich zorgen over een reorganisatie in de toekomst of het afstoten van personeel.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs