Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er heeft vertrouwen in de toekomst

25 januari 2018 - Zzp’ers hebben vertrouwen in het komende jaar. De meerderheid (67 procent) van de zzp’ers verwacht onder andere een hogere omzet en 65 procent verwacht meer winst.

Ook denkt de zzp’er om het milieu: zo is 85 procent het eens met de sluiting van kolencentrales en vindt bijna driekwart van de ondervraagden dat alle auto’s vanaf 2030 emissieloos moeten zijn. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1092 ondervraagden. 
De zzp’er heeft veel vertrouwen in de Nederlandse Economie komend jaar. Bij slechts dertien procent van alle ondervraagden daalt het vertrouwen, terwijl het vertrouwen voor achttien procent gelijk blijft en bij maar liefst 69 procent stijgt komend jaar, ten opzichte van vorig jaar.
 
Vertrouwen in economie
Dankzij het vertrouwen in de economie, verwacht de zzp’er zelf goede zaken te gaan doen. De meerderheid heeft een positief beeld van de zaken in 2018: de meeste zzp’ers verwachten een lichte of flinke stijging van de omzet en de winst. Ook is de zzp’er zeker niet van plan om zijn tarief te verlagen: slechts drie procent zal komend jaar een lager tarief hanteren dan afgelopen jaar. 36 procent houdt deze gelijk en maar liefst 60 procent gooit zijn tarief omhoog. 
 
Zzp’er milieubewust
Zzp’er denkt om het milieu: een groot deel vindt het een goed idee dat alle kolencentrales gesloten zullen worden, dat vliegen duurder wordt en dat de milieubelasting op aardgas omhoog gaat. Ook vindt bijna driekwart van de ondervraagden dat vanaf 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos moeten zijn. Iets minder dan de helft daarvan ziet dit zelfs graag eerder gebeuren. Er bestaan wel duidelijke verschillen tussen mannen en vrouwen en tussen verschillende opleidingsniveau’s op het gebied van milieu. 
 
Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1092 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1.1 miljoen zzp’ers die Nederland kent. (KvK, oktober 2017
 
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic (Download PNG).
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

IQ-Duurzaam

29-01-2018 19:37  |  

Zeer goed nieuws. Verstandig is om ook het duurzame aspect in het achterhoofd te houden. Dit is een hot item waar steeds meer vraag naar is.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.