Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemingen roepen op tot actie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

19 januari 2018 - Economisch gaat het voor de wind. Veel records worden gebroken. In 2018 stijgt, volgens het CPB, het bbp, net als in het voorgaande jaar, met meer dan drie procent! Tal van Nederlanders profiteren van deze gunstige tijden.

Toch is te constateren dat er grote groepen mensen in ons land buiten de boot vallen. Dat moeten we in deze tijd toch niet willen? Sommige mensen hebben nu eenmaal meer ondersteuning nodig. Maar kunnen deze ondersteuning niet altijd vinden. Hier kunnen ondernemers wat aan doen. Zij kunnen er samen voor zorgen dat er minder mensen buiten de boot vallen.
 
Mens centraal
Steeds vaker wordt door de samenleving een beroep gedaan op het bedrijfsleven om diezelfde samenleving te ondersteunen. De terugtrekkende overheid uit allerlei voorzieningen is daar mede debet aan. Dit vraagt om een andere rol van het bedrijfsleven in de samenleving. Bedrijven met het Keurmerk Sociale Onderneming (KSO Nederland) geven invulling aan deze rol. KSO Nederland stimuleert bedrijven om zich ook meer als zodanig te profileren. Laat maar zien wat het bedrijfs-DNA is, met oog voor het belang van de onderneming, de werknemers en de wereld waarin het bedrijf actief is. Zet de mens centraal! Dat heeft grote positieve effecten op de onderneming, voor zowel de organisatie als de mens binnen én buiten het bedrijf. Zo maken ondernemers samen de wereld een beetje mooier en het bedrijf en haar mensen sterker.
 
Oproep tot meer Maatschappelijk Verantwoord en Sociaal Betrokken Ondernemen
Bedrijven verenigd in de Raad van Inspiratie van het Keurmerk Sociale Onderneming roepen het Nederlandse bedrijfsleven op om meer bij te dragen aan de groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Raad ondersteunt en adviseert het Keurmerk Sociale Onderneming in haar visie en missie, zodat meer en meer bedrijven in Nederland verantwoord en sociaal betrokken gaan ondernemen. Ook zelf zijn deze ondernemingen actief op dat vlak. Doelstelling van Keurmerk Sociale Onderneming is het activeren, adviseren en certificeren van het reguliere bedrijfsleven op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord en Betrokken Ondernemen. 
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Anita Hellemons

22-01-2018 11:17  |  

Het is heel belangrijk dat ondernemers, werkgevers gebruik maken van de talenten van de medewerkers met een arbeidsbeperking. Denk aan de klussen die blijven liggen, denk aan het werk waar makkelijk iemand voor ingehuurd kan worden! Wil je tips? neem contact op met een sociale werkplaats... daar werken mensen met kennis van deze doelgroep

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.