Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

200 miljoen extra voor opleiding werkenden

19 januari 2018 - In 2017 hebben werkgevers 200 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor opleiding en ontwikkeling van werkenden. Het betreft geld dat via nieuwe persoonlijke keuzebudgetten (pkb) terecht komt bij ongeveer 400.000 werknemers die afgelopen jaar een nieuwe cao kregen.

Dit blijkt uit een inventarisatie van werkgeversvereniging AWVN
In de maand december kwamen 26 akkoorden tot stand. De gemiddelde contractloonstijging in december bedraagt 2,07 procent, iets hoger dan die van november (1,97 procent).
 
Nieuwe cao
In heel 2017 kregen 3,4 miljoen werknemers een nieuwe cao. Dat is de 72 procent van alle werknemers die onder een cao vallen. De gemiddelde afgesproken loonstijging in 2017 bedraagt 1,72 procent. Dat gemiddelde is sinds het begin van het jaar voortdurend opgelopen dankzij steeds hogere maandgemiddelden. Die oplopende maandgemiddelden gedurende het jaar vloeien voort uit de sterk aantrekkende economie en de verbeterde vooruitzichten van bedrijven.
 De eerste cao-akkoorden van 2018 geven aan dat de in 2017 begonnen opwaartse trend in de loonafspraken zich voortzet. Het maandgemiddelde voor januari staat momenteel op 2,1 procent.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.