Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 januari 2018
 

Tien genomineerden Startup Competitie South by Southwest bekend

 
 

innogy, het moederbedrijf van Essent, heeft de tien genomineerden in de Mobility & Energy Track van de New Dutch Wave Startup Competitie bekend gemaakt. Deze tien Nederlandse startups, die actief zijn op het gebied van energiebesparing, binnenklimaat, Smart&Connected en elektrisch rijden, mogen hun innovatieve ideeën presenteren aan een vakjury in de energie- en mobiliteitsvoorronde.

De winnaar wint een reis naar South by Southwest (SXSW), het grootste digitale festival ter wereld dat jaarlijks wordt gehouden in Austin/Texas.

Road to SXSW Op 9 januari is de inschrijving gesloten waarbij innogy in samenwerking met New Dutch Wave de tien meest innovatieve ideeën heeft geselecteerd. Op 9 februari pitchen de startups hun idee aan een jury bestaande uit experts uit de energie- en mobiliteitsbranche op het Nederlandse hoofdkantoor van innogy in Den Bosch. De gekozen top drie wordt vervolgens uitgenodigd deel te nemen aan de ‘Essent E+ product development funnel’, een speciaal ontwikkeld programma waarbij Essent startups helpt hun product op de markt te brengen. De startup die door de jury als dé beste Energy of Mobility startup wordt gezien, mag mee naar Austin om het innovatieve idee op 12 maart tijdens de Startup Competitie in het New Dutch Wave House te presenteren aan internationale investeerders. Tevens mag de winnaar zijn of haar product valideren onder consumenten in de Digital Garage van innogy in Amsterdam.
 
De genomineerde startups
De tien geselecteerde startups die deel mogen nemen aan de voorronde op 9 februari 2018 zijn, in willekeurige volgorde, als volgt:

 • Chargetrip - Pieter Waller. Chargetrip is een intelligent routing platform voor de elektrische mobiliteitsindustrie dat met behulp van rij- en laadgegevens leermodellen ontwikkeld voor energie- en wagenparkbeheerders wereldwijd.
 • Blue Current - Arnoud Fontein. Blue Current zorgt met slimme laadoplossingen voor een flexibele en kosteneffectieve overgang naar eMobility.
 • FlexSol Solutions - Thomas den Heeten. FlexSol Solutions ontwikkelt hightech innovaties op het gebied van zonne-energie zoals straatverlichting en dakpannen.
 • Onze Stroomfabriek - Rob van Ommen. Onze Stroomfabriek is de ontwikkelaar en eigenaar van de Solar Smart Grid technologie die het mogelijk maakt zonnestroom te verdelen naar individuele woningen binnen een wooncomplex.
 • Supersola - Julius Smith. Supersola ontwikkelt mobiele zonnepanelen die in vijftien minuten geïnstalleerd kunnen worden.
 • NRG Business - Martin Rapos. NRG Business is een slim stadsplatform waarin elektrisch vervoer, energieverbruik en productie worden geïntegreerd. Door innovatieve visualisatie wordt daarmee stedelijke ontwikkeling gestimuleerd.
 • Hero Balancer - Ted Braakman. Hero Balancer zorgt voor een optimale afstemming van de warmtelevering in kantoren, scholen en appartementencomplexen, met een absolute voorrang voor de duurzame energiebronnen.
 • ChangeMyCar - Paul Bouwmeester. ChangeMyCar biedt een flexibel en betaalbaar B2B (elektrisch) autoproduct waarbij een werkgever niet vast zit aan een leasecontract van vier jaar.
 • Efficiator - Sander Hartwig. Efficiator geeft inzicht in budget en planning bij het energie-efficiënt maken van woningen. Duurzaam wonen in één klik.
 • Synext - Tje wei Hu. Synext is een startup van Yes!Delft en ESA-BIC, opgericht om nieuwe oplossingen te vinden om afvalwarmte terug te winnen en de energie-efficiëntie van de procesindustrieën te verhogen.
 • Stella Brenninkmeijer, Directeur Marketing Essent: "We zijn enorm trots op deze selectie van tien Nederlandse startups waarbij ieder idee op een andere manier helpt om de leefwereld van mensen en organisaties te verbeteren. Met deze competitie stimuleren we nieuw talent en bieden we duurzame Nederlandse initiatieven een plek op het wereldtoneel tijdens de New Dutch Wave Startup Competitie op SXSW. We verheugen ons enorm op de pitches op 9 februari en kijken ernaar uit om de winnende startups te helpen hun product daadwerkelijk op de markt te brengen."

   
  Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

   
   
   
  Reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  Reageren

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
  code te wijzigen.
  ADVERTORIAL
  Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
  Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
  Managersonline.nl
  Het internetmagazine voor directeuren en managers
  Meer dan 100 checklists
  Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
  BOEKENNIEUWS
  Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
  Lees verderMeer boeken
  BRISK-INDEX
  Stijgers Dalers
  Doc data 1.78  87.4 %
  Altice 10.44  10.5 %
  Value8 5.44  5 %
  TNT express 8.45  -9.5 %
  Groothandels 49.3  -3.3 %
  Brill kon 34.6  -1.7 %
  Meer beurs