Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 januari 2018
 

Explosieve groei aantal bedrijven bij GS1 door online verkopen

 
 

Recordaantal bedrijven vragen GS1 barcodes aan

Vanwege de toenemende populariteit van online winkelen is het aantal kleine bedrijven dat toetreedt tot GS1 Nederland om te kunnen verkopen op bol.com, Google Shopping en eBay met 100 procent gestegen.

Meer dan 1250 MKB-bedrijven hebben dit jaar gevraagd om GS1 barcodes. Daarmee bereikt GS1 Nederland een mijlpaal: Voor het vierde opeenvolgende jaar ziet GS1 een toename in de aanschaf van kleinere barcodepakketten.
De verkoop van GS1 barcodes stijgt daarmee met 100 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Niet verwonderlijk, aangezien bol.com de meest populaire online marktplaats is voor nieuwe toetreders. Bedrijven verkrijgen bij GS1 een uniek identificatienummer, zodat zij hun producten online kunnen verkopen.
 
Stijging aanschaf barcodes  
Afgelopen jaar is het aantal kleine barcodepakketten vooral onder online retail toegenomen. De GS1 barcode is daarmee in online retail steeds vaker te vinden bij bedrijven vanuit het MKB. Schafte in 2016 nog ruim 500 bedrijven een kleinere barcodepakket aan, het afgelopen jaar groeit dit aantal naar ruim 1250 bedrijven. Bedrijven zijn met barcodes in staat om hun producten breder aan te bieden dan enkel en alleen in hun eigen webshop.
Pieter Maarleveld, directeur GS1 Nederland: "Ik ben blij dat steeds meer kleine bedrijven laten blijken zich bewust te zijn van het belang om de barcode bij het officiële uitgiftepunt aan te schaffen. Niet alleen in de fysieke winkelomgeving, maar ook bij het online verkopen van producten een ‘must’."
 
GS1 barcode steeds vaker een ‘must’
Voor veel online retailers is de GS1 code de norm omdat ze steeds vaker door online verkopers als bol.com, Amazon, eBay, Beslist.nl, Google en Alibaba verplicht GS1 codes te gebruiken.
Maarleveld: "Voor de grote verkoopplatformen als bol.com, Amazon, etc. is de juiste identificering cruciaal. Alleen op die manier zijn ze in staat om producten goed te leveren. En ontstaat er geen verwarring om welk product het gaat en wie verkoopt. Ik roep alle bedrijven daarom op hun goede voorbeeld te volgen."
Elke ondernemer doet er goed aan meteen de officieel geregistreerde barcodenummers te gebruiken. Alleen dan zijn bedrijven verzekerd dat hun producten volgens internationale standaarden uniek geïdentificeerd zijn.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs