Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 januari 2018
 

Aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven verdrievoudigd

 
 

In 2017 ontvingen 275 bedrijven de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’

Stichting Werk&Mantelzorg heeft in 2017 aan 100 organisaties de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ uitgereikt. Een groei van 200 procent ten opzichte van voorgaande jaren. Het totale aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven en gemeenten in Nederland komt hiermee op 275.

"Dat we in zo’n korte tijd aan zoveel nieuwe organisaties de Erkenning hebben mogen uitreiken is een positieve verschuiving. Het geeft aan hoe mantelzorgvriendelijk het Nederlandse bedrijfsleven is, maar er valt nog veel te winnen," aldus Liesbeth Hoogendijk, een van de oprichter van Stichting Werk&Mantelzorg en directeur van Mezzo.

275 bedrijven in Nederland mantelzorgvriendelijk
Werkgevers en organisaties die de combinatie werk en mantelzorg mogelijk maken, krijgen door Werk&Mantelzorg de Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever toegekend. De Erkenning is geen keurmerk, maar een beloning en aanmoediging om de combinatie werk en mantelzorg in de eigen organisatie te waarborgen. De toekenning betekent dat is vastgesteld dat de organisatie inziet hoe belangrijk het is dat haar mede­werkers hun werk kunnen combineren met mantelzorg en dat daarvoor ook de mogelijkheden worden geboden. In het afgelopen jaar kregen onder andere de Haagse Hogeschool en de gemeente Medemblik de Erkenning overhandigd.
 
Mantelzorgvriendelijk worden doet u zo
Sinds de oprichting in 2010 heeft Werk&Mantelzorg al honderden werkgevers begeleid bij het mantelzorgvriendelijk worden. Hoogendijk: `Onze missie is dat alle werkgevers in Nederland mantelzorgvriendelijk worden. Wij zijn ervan overtuigd dat een goede balans tussen werk en mantelzorg zorgt voor productieve, vitale en betrokken werknemers en evenwichtige, zorgende naasten. Als stichting richten we ons vooral op agendering, bewustwording en ondersteuning van werkgevers. En doordat onze lijnen met de vakbonden, gemeen­ten en ministeries kort zijn, kunnen we ook op beleidsmatig niveau beweging brengen rond werk en mantelzorg.`

Nog steeds veel taboes en vooroordelen
Martijn de Wildt, oprichter van Stichting Werk&Mantelzorg en directeur van Qidos: "In de afgelopen jaren hebben we laten zien dat er goede resultaten te boeken zijn, dat in iedere situatie een oplossing mogelijk is. Gelukkig wordt het belang hiervan door steeds meer partijen ingezien. Wel zien we dat de verandering langzaam gaat. Er bestaan nog te veel taboes en vooroordelen. Bovendien zoeken zowel werknemers als werkgevers naar hun eigen verantwoordelijkheid en rolinvulling."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs