Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 januari 2018
 

Aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven verdrievoudigd

 
 

Stichting Werk&Mantelzorg heeft in 2017 aan 100 organisaties de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ uitgereikt. Een groei van 200 procent ten opzichte van voorgaande jaren. Het totale aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven en gemeenten in Nederland komt hiermee op 275.

"Dat we in zo’n korte tijd aan zoveel nieuwe organisaties de Erkenning hebben mogen uitreiken is een positieve verschuiving. Het geeft aan hoe mantelzorgvriendelijk het Nederlandse bedrijfsleven is, maar er valt nog veel te winnen," aldus Liesbeth Hoogendijk, een van de oprichter van Stichting Werk&Mantelzorg en directeur van Mezzo.

275 bedrijven in Nederland mantelzorgvriendelijk
Werkgevers en organisaties die de combinatie werk en mantelzorg mogelijk maken, krijgen door Werk&Mantelzorg de Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever toegekend. De Erkenning is geen keurmerk, maar een beloning en aanmoediging om de combinatie werk en mantelzorg in de eigen organisatie te waarborgen. De toekenning betekent dat is vastgesteld dat de organisatie inziet hoe belangrijk het is dat haar mede­werkers hun werk kunnen combineren met mantelzorg en dat daarvoor ook de mogelijkheden worden geboden. In het afgelopen jaar kregen onder andere de Haagse Hogeschool en de gemeente Medemblik de Erkenning overhandigd.
 
Mantelzorgvriendelijk worden doet u zo
Sinds de oprichting in 2010 heeft Werk&Mantelzorg al honderden werkgevers begeleid bij het mantelzorgvriendelijk worden. Hoogendijk: `Onze missie is dat alle werkgevers in Nederland mantelzorgvriendelijk worden. Wij zijn ervan overtuigd dat een goede balans tussen werk en mantelzorg zorgt voor productieve, vitale en betrokken werknemers en evenwichtige, zorgende naasten. Als stichting richten we ons vooral op agendering, bewustwording en ondersteuning van werkgevers. En doordat onze lijnen met de vakbonden, gemeen­ten en ministeries kort zijn, kunnen we ook op beleidsmatig niveau beweging brengen rond werk en mantelzorg.`

Nog steeds veel taboes en vooroordelen
Martijn de Wildt, oprichter van Stichting Werk&Mantelzorg en directeur van Qidos: "In de afgelopen jaren hebben we laten zien dat er goede resultaten te boeken zijn, dat in iedere situatie een oplossing mogelijk is. Gelukkig wordt het belang hiervan door steeds meer partijen ingezien. Wel zien we dat de verandering langzaam gaat. Er bestaan nog te veel taboes en vooroordelen. Bovendien zoeken zowel werknemers als werkgevers naar hun eigen verantwoordelijkheid en rolinvulling."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken