Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 december 2017
 

Luxe culinaire bedrijfsevents bewijzen: de economie piekt weer

 
 

Het gaat bijzonder goed met de Nederlandse economie. Dat stelt Tobias Overgoor, oprichter van Famous Flavours. Diners met exorbitante kosten komen steeds vaker voor. Andere culinaire trends: lokaal en duurzaam eten, mini-hamburgertjes en met producten ‘met een verhaal’.

Met name M&A-kantoren, Private Equity-bedrijven en vastgoedpartijen zouden hun bedrijfsevenementen opsieren met traiteurs waar kosten nog moeite voor gespaard zouden worden.
Overgoor: "Bankiers, verzekeraars en pensioenfondsen lijken zich bewust van het imago dat ze hebben overgehouden aan de financiële crisis. Daardoor lijkt de bancaire sector meer bescheiden geworden te zijn. Advocatenkantoren weten al jaren events te organiseren waaruit blijkt dat ze klasse, inhoud en kwaliteit kunnen combineren." 

Nederlander wil lokaal, duurzaam en met verhaal
Doordat we vaker naar het buitenland gaan en er meer expats in Nederland zijn, ontwikkelen Nederlands een internationalere smaak. "De global cuisine doet zijn intrede. Denk aan de Aziatische en de Zuid-Amerikaanse keuken, die beide trouwens samenkomen in het toonaangevende restaurant Iszakaya."
Hoewel de keuken internationaler wordt, is er ook een stijgende behoefte aan lokaal en duurzaam geproduceerd eten. Overgoor: "Daarbij wordt het steeds belangrijker om te laten zien waar ingrediënten precies vandaan komen. Vertel van welke boer het vlees komt, uit welke streek de groente of uit welke richting de vis. Kortom: eten met een verhaal."
 
Vijf culinaire tips voor de feestdagen
Overgoor geeft tips voor de feestdagen, gebaseerd op de trends die hij waarneemt:
-       Richt u op duurzame producten, het liefst lokaal geproduceerd;
-       Zoek naar producten met een verhaal: weet waar het eten vandaan komt;
-       Jongeren en millennials willen graag minder vlees en meer vegetarisch eten. Dat heeft ook met de ecologische footprint te maken;
-       Jongeren willen streetfood; de ‘gepimpte’ mini-hamburgers is de nieuwe bitterbal;
-       De Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken zijn in trek.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs