Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 december 2017
 

Ondernemers zien realisatie van plannen met vertrouwen tegemoet

 
 

De meerderheid van de ondernemers ziet de realisatie van hun plannen en ambities met vertrouwen tegemoet. Bijna 80 procent beoordeelt de kans van slagen met een rapportcijfer zeven of hoger.

Van alle ondernemers heeft meer dan een kwart (27 procent) zelfs bijzonder veel vertrouwen in de uitvoering van de plannen. Zij beoordelen de slagingskans met maar liefst een negen of een tien. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Teamleader onder Nederlandse mkb’ers. De gegevens van dit onderzoek zijn gebundeld in het rapport ‘The Next Step’.

Top vijf plannen van ondernemers
Nu het einde van het jaar in zicht is, besteden ondernemers veel aandacht aan hun plannen voor 2018. Het verlanglijstje van ondernemers voor volgend jaar wordt aangevoerd door de introductie van een nieuw product of nieuwe dienst (30 procent), het sterk digitaliseren van diensten en processen (29 procent) en het werven van extra personeel (27 procent). De hekkensluiters van de top vijf zijn het verhogen van het kapitaal (26 procent) en het doen van een grootschalige investering, zoals het openen van een nieuw kantoorgebouw (achttien procent). Ondanks dat er veel vertrouwen is in de kans van slagen van de plannen en ambities, zien ondernemers ook een aantal belemmeringen. Bijna een kwart van de ondernemers heeft een gebrek aan tijd om daadwerkelijk een nieuwe stap te zetten (24 procent) en zelfs meer dan een kwart wil geen risico lopen (26 procent) of heeft geen financiële middelen voor handen (29 procent).

Werken aan de volgende stap
"Het is belangrijk om als ondernemer altijd aan de volgende stap binnen het bedrijf te werken," vertelt Jeroen de Wit, CEO van Teamleader. "Het realiseren van ambities en volgende stappen is namelijk bepalend voor het succes van het bedrijf in de toekomst. Het is dan ook mooi om te kunnen concluderen dat de ondernemers vertrouwen hebben in de slagingskans van hun plannen en ambities voor volgend jaar. Ook het feit dat digitalisering hoog op de verlanglijst staat verheugt mij. Het is belangrijk om de tijd te nemen om plannen vorm te geven en concreet te maken. Wanneer de stap om processen en diensten te digitaliseren eenmaal is afgerond, blijft er voor ondernemers meer tijd over voor de realisatie van de overige plannen en ambities."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken