Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 december 2017
 

All we want for Christmas is: het digitaliseren van onze processen

 
 

De stoomboot met Pieten wordt weer ingeruild voor de arrenslee en de schoenen onder de schoorsteen maken plaats voor sokken aan de mantel. Het moge duidelijk zijn, Sinterklaas is weer huiswaarts gekeerd en over enkele weken mogen we zijn collega de Kerstman verwelkomen.

Wat beide feesten gemeen hebben, zijn natuurlijk de welbekende verlanglijstjes met wensen. En dit geldt niet alleen voor kinderen. Ook ondernemers hebben voor het nieuwe jaar een mooie top vijf wensen op hun verlanglijst staan. Dit blijkt uit het onderzoek van Teamleader naar de toekomstplannen van ondernemers. Jeroen De Wit vertelt meer over het onderzoek en zijn visie over de plannen van ondernemers:

Top vijf wensen
"Een nieuw jaar komt eraan, dus dat betekent dat er weer nieuwe plannen gemaakt kunnen worden door ondernemers voor hun eigen ondernemingen. Het onderzoek laat zien dat ondernemers ambitieus zijn en grote plannen hebben," vertelt De Wit. De top vijf luidt als volgt:
 

 • Introductie van een nieuw product of nieuwe dienst (30 procent)
 • Digitaliseren van diensten en processen (29 procent)
 • Werven van extra personeel (27 procent)
 • Verhogen van het kapitaal (26 procent)
 • Het doen van een grootschalige investering, zoals het openen van een nieuw kantoorgebouw (achttien procent)
 • Een mooie lijst met ambities, maar gaat dit ook lukken het volgende jaar?

  Vertrouwen
  Als het aan de ondernemers ligt wel. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 80 procent de kans van slagen beoordeelt met het rapportcijfer zeven of hoger. Van alle ondervraagde ondernemers geeft 27 procent zelfs een negen of een tien. "Het vertrouwen in de eigen plannen van ondernemers is dus groot. Een goed teken natuurlijk, maar uit het onderzoek blijkt ook dat dezelfde ondernemers gebrek hebben aan tijd, geen risico’s willen lopen, of geen financiële middelen hebben. Terwijl deze factoren wel nodig zijn om de plannen en ambities voor het nieuwe jaar te laten slagen," stelt De Wit.

  Houd tijd over door te investeren
  Volgens De Wit zijn plannen en ambities waarmaken voor ondernemers juist belangrijk. Op deze manier brengen ze de onderneming een stap verder. "De aanvoerder van mijn wensen voor 2018 is het teruggeven van tijd aan ondernemers om aan de toekomst van hun bedrijf te werken. We leven in een wereld waar steeds meer gedigitaliseerd wordt en dat is niet zonder reden. De urenregistratie of het doen van andere administratieve handelingen kosten in zelfontworpen Excel spreadsheets ontzettend veel tijd. Om het nog maar niet te hebben over de handmatige facturatie," gaat De Wit verder. Volgens hem duren deze klussen handmatig doen minstens twee keer zolang dan wanneer ze gedigitaliseerd zijn: "Hoog tijd om hierin te investeren. Mijn advies is om de verlanglijst er nog eens bij te pakken en te starten met het digitaliseren van processen en diensten. Op deze manier is er tijd over en kan de ondernemer zich focussen op waar hij goed in is: ambities waarmaken en ondernemen. Op deze manier weet ik zeker dat 2018 een succesvol ondernemersjaar wordt."
   

   
  Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

   

  Gerelateerde nieuwsitems

   
   
  Reacties
   
  Anton  |   | 
  25-12-2017
   | 
  09:15 uur
  Niet alleen digitaliseren maar ook automatiseren.
  Dan win je tijd, maak je minder fouten en heb je altijd correcte data voor beslissingen.
  Nog een belangrijk tip, bepaal eerst zelf wat je wilt als bedrijf, schrijf je processen goed uit. Laat je gewenste bedrijfsprocessen leidend zijn en niet de software. Voor MKB organisaties zijn er inmiddels ook ''no code'' applicaties beschikbaar waardoor je dure software consultant kosten vermijd.

  Reageren

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
  code te wijzigen.
  Managersonline.nl
  Het internetmagazine voor directeuren en managers
  Meer dan 100 checklists
  Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
  BOEKENNIEUWS
  De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
  - de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
  - het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
  - een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
  - je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
  Lees verderMeer boeken