Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 december 2017
 

Steeds meer MKB-ondernemers gebruiken Google als HR-adviseur

 
 

Google is voor de meeste MKB-ondernemers de belangrijkste bron van informatie rond het arbeidsrecht. Zij beschikken meestal niet over een eigen HR-afdeling en willen zo besparen op dure advocaatkosten.

Dat stelt advocaat en arbeidsrechtspecialist Pieter van Deurzen van DigiLawyer. Nu het nieuwe kabinet weer forse wijzigingen door gaat voeren in het arbeidsrecht kan dat tot problemen leiden. "Vooral bij flexibele arbeidscontracten moet u goed opletten om ongelukken in de toekomst te voorkomen," aldus Van Deurzen.

Arbeidsovereenkomsten
Arbeidsovereenkomsten zijn de meest afgesloten contracten van Nederland. Veel MKB-ondernemers zoeken via Google naar modelovereenkomsten die daarna vaak jaren meegaan. Ook zijn er enkele aanbieders die standaard Word-documenten beschikbaar stellen. Bij vaste contracten levert dat in de regel weinig problemen op, zegt Van Deurzen, maar bij flex-contracten ligt dat anders. "De vorige regering heeft met de wet Werk en Zekerheid de spelregels behoorlijk overhoop gegooid. Het nieuwe kabinet heeft aangekondigd veel van deze wijzigingen weer ongedaan te willen maken of veranderingen door te voeren. Bij het afsluiten van nieuwe flex-contracten is een willekeurige greep op het internet naar een standaardcontract daarom riskant. Wij zien nu al veel problemen ontstaan omdat werkgevers met verouderde arbeidsovereenkomsten werken." 

Blockchain
"Natuurlijk helpen we graag om zaken op te lossen, maar vanuit maatschappelijk oogpunt is voorkomen altijd beter dan genezen," aldus Van Deurzen. Het nieuwe online platform Arbeidsovereenkomsten.nl biedt betrouwbare, eenvoudige en betaalbare modellen voor arbeidsovereenkomsten die voortdurend worden aangepast aan juridische veranderingen. De contracten worden opgeslagen en digitaal bewaard. Door gebruik te maken van ‘blockchain technologies’ wordt de authenticiteit onweerlegbaar en transparant geborgd. Ook krijgen werkgevers tijdig waarschuwingen wanneer contracten aflopen. "Een werkgever is verplicht dat bij een tijdelijk contract een maand van tevoren aan te kondigen. Wie dat vergeet, moet de werknemer een maand extra salaris als boete meegeven. MKB-ondernemers kunnen veel ‘zondegeld’ besparen door hier zorgvuldig mee om te gaan." 

Hoofdpijn
Van Deurzen: "Het werkgeverschap is nu de belangrijkste bron van hoofdpijn bij veel MKB-ondernemers. Het arbeidsrecht zit complex in elkaar, verandert voortdurend en een fout is snel gemaakt. Zij staan daarom voor een lastig dilemma: of vooraf veel geld betalen aan een advocaat om de boel goed te regelen of dure rekeningen krijgen om fouten achteraf te herstellen. Wij bieden een betaalbare oplossing om werkgevers eenvoudig te ‘ontzorgen’. Met ruimte voor maatwerk hebben ondernemers binnen tien minuten een solide en toekomstbestendige arbeidsovereenkomst geregeld."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs