Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 december 2017
 

Investeren kunt u leren

 
 

"Ondernemers weten alles over hun product of dienst, maar geld ophalen is een vak apart," aldus ondernemer en investeerder Chris Thomas. Om dit proces te vergemakkelijken ziet hij een grote toekomst voor equity-crowdfunding.

Ook heeft de Brit een aantal tips voor wie op zoek is naar funding. Thomas, die zijn carrière begon als investeringsbankier, weet hoe lastig het is om op het juiste moment de juiste investering op de juiste plek te krijgen: "Deels omdat investeringsrondes offline plaatsvinden en u tig keer hetzelfde verhaal moet pitchen". Om dit proces te digitaliseren en efficiënt, transparant en schaalbaar te maken richtte hij equity-crowdfundplatform Eureeca op.
Als mentor zag Thomas door de jaren heen patronen in de manier waarop ondernemers kapitaalwerving aanpakken en hoe dit invloed heeft op het succes van een bedrijf: "Als u de geheimen weet, kunt u heel succesvol worden". Een aantal tips:

Ga na of u echt nú geld nodig hebt
Als u te snel te veel geld wilt hebben en uitgeeft, krijgt u niet de kans om u voor te bereiden op wanneer er daadwerkelijk geld binnenkomt. Bootstrapping (starten met weinig) helpt u te ontdekken hoe u de waarde van elke euro vergroot.
 
Kies wijs: lening versus aandelen
Het is belangrijk dat u de opties voor kapitaalverwerving en hun voor- en nadelen helder hebt. U wilt bijvoorbeeld geen aandelenfinanciering aanboren als u genoeg hebt aan een lening, en u wilt geen schuld aangaan als u deze niet kunt terugbetalen.

Wanneer gaat u investeringen zoeken?
Onderschat niet de tijd die u moet overbruggen voordat een investeringsronde is afgesloten en het geld op de bank staat. Dat levert stress op, want u wilt uw business staande houden. Zorg daarom voor minstens een jaar speling bij traditionele investeringsrondes en zes tot acht maanden wanneer u via een equity-crowdfundingplatform als Eureeca werkt. De aanvraag rond een marketingcampagne, het aanboren van nieuwe markt of productlancering plannen maakt uw bedrijf ook aantrekkelijker.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs