Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 december 2017
 

MKB maakt inhaalslag op het gebied van personeelsbeleid

 
 

De jaarlijkse Top twintig Best Beoordeelde Werkgevers in Nederland van Glassdoor laat dit jaar een flinke verschuiving zien. Waren in het verleden de multinationals nog de hoogste scoorders, dit jaar worden ze ingehaald door het MKB.

In de top drie staan maar liefst twee MKB-bedrijven. Glassdoor is een website waarop werknemers reviews over hun werkgever plaatsen.

Transparantie arbeidsmarkt
Volgens Patrick Groot, oprichter van recruiter Onboard is de trend onomkeerbaar dankzij de transparantie op de arbeidsmarkt. Onboard staat in het lijstje van de drie beste werkgevers in de Top twintig en is een MKB-bedrijf. Groot: "De oude rijtjes waren vaak een medaille voor HR-afdelingen van de multinationals. Op de op imago gebaseerde beste werkgeverslijsten staan al jaren dezelfde organisaties zoals KLM, Philips en Shell. MKB bedrijven deden, mede door de verschillen in budgetten, niet mee in dit spel. Maar net zoals de beoordeling van hotels definitief is veranderd door Tripadvisor, geldt dat ook voor werkgevers. De komst van Glassdoor laat deze trend goed zien. De waardevolle beoordelingen komen van degenen die er het meeste verstand van hebben: de (ex)-werknemers en sollicitanten van de bedrijven."

Cocktail van factoren zorgt voor scorend MKB
Groot: "Ik kan natuurlijk alleen voor onszelf spreken, maar ik zie en hoor veel in de MKB-markt. Ook over waarom het MKB goed scoort. Ook herkennen en erkennen we dat de invloed van iedere collega op het bedrijfssucces direct voelbaar is. Bovendien wil ieder mens ertoe doen en het maximale uit zijn of haar talent halen, waar wij weer op inspelen. Ook niet onbelangrijk: de collegialiteit is zeer hoog, wat zich weer vertaalt in een gezonde bedrijfsvoering."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs