Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 december 2017
 

Starten als ZZP'er in de zorg: hier moet u aan denken

 
 

Als ZZP’er hebt u minder last van de bureaucratie in zorginstellingen

De gezondheidszorg heeft de afgelopen decennia een grote ontwikkeling doorgemaakt. Eerder werden cliënten die verzorging of verpleging nodig hadden vaak in een verzorgings- of verpleegtehuis opgenomen. Nu blijven cliënten vaker zelfstandig wonen, en krijgen zorg of verpleging aan huis. 

 Naast deze andere insteek van dienstverlening zijn ook de dienstverbanden binnen de zorgsector veranderd. Zorginstellingen nemen niet altijd meer verzorgenden en verpleegkundigen in loondienst, maar huren zorgverleners in om zorg te leveren aan hun cliënten. Als ZZP’er hebt u minder last van de bureaucratie in zorginstellingen, bepaalt u zelf wanneer en aan wie u zorg levert en tegen welk tarief. Als eigen baas hebt u echter wel te maken met regels die door de overheid worden bepaald. Ralph Smeets van Zorgzuster vertelt u waar u aan moet denken.
 
Welke opdrachtgevers?
Smeets licht eerst toe voor welke opdrachtgevers een ZZP’er in de zorg opdrachten kan uitvoeren. "ZZP’ers kunnen zich door verschillende partijen laten inhuren. Ten eerste door cliënten zelf, maar daarnaast ook door zorginstellingen, thuiszorgorganisaties of bemiddelingsbureaus. Ook is het mogelijk direct een contract te sluiten met een zorgverzekeraar of zorgkantoor in de regio. Deze laatste partijen zijn hier wel terughoudend in, door de onzekerheid over de toekomst van de wet DBA en daarbij behorende modelovereenkomsten."
 
Wet DBA en modelovereenkomsten
Deze overeenkomsten zijn een vervanging van de eerdere VAR-verklaring en moeten volgens Smeets schijnzelfstandigheid tegengaan. "Hoewel de wet tot 1 januari 2018 nog niet gehandhaafd wordt, zal hier in de zorg waarschijnlijk scherp op gelet gaan worden. Eerder werden in 2013 bijvoorbeeld al honderden VAR-verklaringen ingetrokken omdat de zorgverleners door slechts een zorginstelling of bemiddelingsbureau werden ingehuurd en er eigenlijk sprake was van een loondienstverband. In 2017 heeft het regeerakkoord uitgewezen dat de wet DBA afgeschaft zou worden en vervangen zou worden door opdrachtgeversverklaringen."
 
Eigen verantwoordelijkheid als ondernemer
Als eigen ondernemer hebt u volgens Smeets bepaalde verantwoordelijkheden, die medewerkers in loondienst niet hebben. "Om als zelfstandige aan de slag te gaan, moet u zich bijvoorbeeld laten inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ook zijn er een aantal verzekeringen die u zou kunnen afsluiten zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. En houdt u er rekening mee dat u als zelfstandige niet spaart voor een pensioen?" Smeets voegt hier nog aan toe dat net als medewerkers in een organisatie bepaalde beroepen niet mogen worden uitgeoefend als u niet ingeschreven staat in het BIG-register. Als zelfstandige hebt u daarnaast eigen verantwoordelijkheid voor het up-to-date houden van bekwaam- en bevoegdheden.
 
Voor- en nadelen van werken als ZZP’er in de zorg
Hoewel aan het starten van een onderneming risico’s zijn verbonden en administratie, pensioen en verzekeringen zelf geregeld moeten worden, wordt door ZZP’ers in de zorgbranche vooral de vrijheid en de mogelijkheid van het geven van persoonlijke aandacht aan cliënten als erg positief ervaren. Ook het feit dat zorgprofessionals zelf cliënten moeten zoeken wordt als drempel ervaren, maar dit hoeft niet wanneer u via een bemiddelingsbureau met mensen met een zorgvraag in contact kunt komen.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 269.09 -1.84 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
BAM groep ko 3.55  2.9 %
Yatra 4.5  -22.2 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Arcadis 17.88  -5.5 %
Meer beurs