Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 november 2017
 

Nieuwe website? Werk aan uw vindbaarheid

 
 

Marketing is de afgelopen decennia door de opkomst van internet ingrijpend veranderd. Een van de meest belangrijke zaken nu is de online presentatie van uw bedrijf. Via dit kanaal wordt uw bedrijf immers door de meeste potentiële klanten gevonden nu.

Maar hoe valt u nu op tussen al die andere bedrijven in uw branche? Joost Nusselder van Decision Tree geeft u tips voor de vindbaarheid van uw bedrijf online.
 
Laat Google uw website ‘snappen’
Nusselder begint zijn verhaal met een uitleg over de toonaangevende rol van Google. "De vindbaarheid geeft aan hoe hoog uw bedrijf scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine. Hoe beter de ranking, hoe hoger in de zoekresultaten, hoe meer bezoekers. Google heeft in Europa een leidende functie, met een marktaandeel van ruim 90 procent op zowel desktop, tablet als smartphone. Zorg er dus voor dat de website voorzien is van goede techniek zodat Google de website maximaal kan indexeren. Ook kunt u denken aan de implementatie van microdata. Hoe meer verrijkte data, hoe beter Google de website begrijpt."
 
Vindbaarheid op diverse devices
Zoals eerder al genoemd, spelen diverse apparaten een steeds belangrijkere rol volgens Nusselder: "Intussen heeft 86 procent van de Nederlanders boven de twaalf jaar een smartphone. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat van al het internetgebruik driekwart plaatsvindt op een mobiele telefoon." Nusselder benoemt dat een bedrijf daarom niet meer om mobiel heen kan. "Een website moet optimaal op mobiel werken en snel zijn. Google lanceert binnenkort zelfs de mobile first index, waarbij de zoekresultaten gebaseerd worden op de mobiele versie van de content."
 
Relevante en waardevolle content
En zo belandt Nusselder direct bij nog een belangrijke factor voor de vindbaarheid van een website: de content. "De content is eigenlijk alle informatie op een website. Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit
tekst, afbeeldingen, geluid, video of animaties. Google zal een website hoger ranken als de informatie relevant en waardevol is voor de mensen die de website bezoeken. Goede voorbeelden zijn uitgebreide productinformatie of een blog met allerlei ontwikkelingen binnen uw branche."
 
Een spin in het web door linkbuilding
Als laatste wil Nusselder nog een tip meegeven op het gebied van linkbuilding. "Bij linkbuilding plaatsen andere website met een goede reputatie een link naar uw website, waardoor deze hoger rankt in zoekmachines en dus door meer potentiële klanten gevonden wordt. In de beginfase van online marketing bestond linkbuilding uit links op website zoals Startpagina. Nu hecht Google veel meer waarde aan links op websites die relevant zijn, omdat ze bijvoorbeeld binnen dezelfde branche opereren. Linkbuilding dient dus creatiever aangepakt te worden, bijvoorbeeld dor op de radar te komen van influencers in uw branche."
Onthoud bovendien dat het niet alleen belangrijk is dat op de achtergrond technisch alles in orde is voor een goede vindbaarheid door Google, maar dat meer mensen liever een website bezoeken die visueel aantrekkelijk oogt.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs