Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 november 2017
 

Winkelcentrum Brouwhorst wint titel ‘Schoonste Winkelgebied 2017’

 
 

Winkelcentrum Brouwhorst in Helmond heeft de landelijke verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland gewonnen, een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon. De winnaar mag zich een jaar lang ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ noemen.

De winkeliers werden verrast door Dorien Bosselaar, programmamanager NederlandSchoon. Zij overhandigde in het bijzijn van Helmondse wethouder Erik de Vries de plaquette die voortaan aan de gevel prijkt van het winkelcentrum. Het Brabantse winkelcentrum heeft de overwinning vooral te danken aan de hoge betrokkenheid van de winkeliers en de gemeente bij de winkelcentrum. Daarnaast zijn bezoekers erg te spreken over de inrichting waardoor het prettig toeven is het Brabantse winkelcentrum. Winkelhof Waldeck in Den Haag en Centrum Bergambacht in Krimpenerwaard eindigen op een respectievelijk tweede en derde plek. Dit jaar deden er 612 winkelgebieden in 88 gemeenten mee, een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar met 558 winkelgebieden in 63 gemeenten. Toen won De Limburglaan in Eindhoven de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Voor meer informatie en de volledige ranglijst: nederlandschoon.nl/winkelgebiedverkiezing
 
Schoonste Winkelgebied 2017
Helmondse wethouder Erik de Vries van Mobiliteit, Stedelijk Beheer en Groen, Wijken: "We besteden in Helmond veel aandacht aan een schone leefomgeving. En met succes! Sinds jaar en dag eindigt Helmond hoog in de lijst met schoonste winkelcentra. Ook winkelcentrum Brouwhorst was al een paar keer dicht bij de titel, maar won nog nooit. Tot dit jaar! Brouwhorst mag zich een jaar lang het schoonste winkelcentrum van Nederland noemen. Ik ben daar geweldig trots op en feliciteer alle betrokkenen van harte met dit mooie resultaat." 
Gerrit Bouwmeester, voorzitter winkeliersvereniging Brouwhorst: "Ik was al heel trots op de nominatie van ons winkelcentrum. Nu we de prijs voor het schoonste winkelcentrum van Nederland ook echt gewonnen hebben, loop ik bijna naast mijn schoenen! We hebben er met z’n allen hard voor gewerkt om ons winkelcentrum schoon, veilig en aantrekkelijk voor onze klanten te maken en te houden. We hebben hier elke dag iemand rondlopen die de boel schoonhoudt en kleine reparaties verricht. Dat dagelijks bijhouden is ontzettend belangrijk. Want hoe schoner de omgeving, hoe meer mensen geneigd zijn om die sigaret of dat papiertje in de prullenbak te gooien in plaats van op de grond te laten vallen. Dus een grote ‘dank je wel’ voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!"
Dorien Bosselaar, programmamanager bij NederlandSchoon onderstreept het belang van samenwerking: "De intensieve samenwerking tussen lokale ondernemers, gemeenten en vrijwilligers werpt in dit geval zijn vruchten af. Een winkelier die in zijn eentje elke dag zijn eigen stoep schoonveegt maakt nog geen verschil. Op het moment dat alle winkeliers dat doen en ook nog eens samen met de gemeente en vrijwilligers, is het effect logischerwijs veel groter. Net zoals dat het geval is hier bij winkelcentrum Brouwhorst."
 
Top tien Schoonste Winkelgebied 2017
Dit jaar zag de top tien van Schoonste Winkelgebied van 2017 er als volgt uit:
1.      Brouwhorst, Helmond
2.      Winkelhof Waldeck, Den Haag
3.      Centrum Bergambacht, Krimpenerwaard
4.      Van Hoytemastraat, Den Haag
5.      Glacisweg, Maastricht
6.      Centrum Nieuwegein, Nieuwegein
7.      Meerhoven, Eindhoven
8.      Fahrenheitstraat-Thomsonlaan, Den Haag
9.      De Vruchtenbuurt, Den Haag
10.    Stephensonstraat, Haarlem
 
Schoonste Winkelgebied Verkiezing
Elk jaar organiseert NederlandSchoon de Schoonste Winkelgebied Verkiezing van het Jaar. Middels de verkiezing wil NederlandSchoon ondernemers, beheerders en gemeenten meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. De ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2017’ wordt samen met de ‘Grootste Stijger 2017’ bekendgemaakt tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon op maandag 20 november in Media Plaza te Utrecht.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs