Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 november 2017
 

Steeds meer werkgevers pakken stress op de werkvloer aan

 
 

Het aantal werkgevers dat beleid heeft om werkstress aan te pakken, neemt toe. Dat blijkt uit cijfers van TNO. Tegelijkertijd zijn ook de kosten en de duur van het verzuim door werkstress gestegen. In totaal hebben werknemers in 2016 ruim zeven miljoen dagen verzuimd wegens werkstress.

De daarmee gemoeide verzuimkosten voor werkgevers liggen rond de twee miljard euro.
Het gemiddeld aantal verzuimdagen door werkstress lag in 2007 nog op 24 dagen per uitgevallen werknemer. In 2016 steeg dit naar 30 dagen. Vandaag start de vierde Week van de Werkstress om aandacht te vragen voor werkstress. Één op de zeven werknemers heeft last van burn-outklachten en 44 procent van de werknemers geeft aan dat maatregelen tegen werkstress nodig zijn. Door in een vroeg stadium werkstress bespreekbaar te maken en samen naar oplossingen te kijken, kan uitval worden voorkomen. Van 13 tot en met 16 november organiseren bedrijven door het hele land daarom activiteiten om aandacht te vragen voor werkstress. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid trapt de week af met een congres in Den Haag.
 
Meer dan 200 bedrijven en organisaties doen mee aan de Week van de Werkstress
In 2014 startte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een campagne over Werkstress met als doel het onderwerp op de agenda te zetten bij werkgevers en werknemers. Meer dan 200 organisaties, waaronder Nationale Nederlanden, Nissan en de Tweede Kamer organiseren dit jaar in de campagneweek activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Ook gaan werknemers en werkgevers dagelijks in gesprek met verschillende wetenschappers tijdens de dagelijkse Facebook Live en is er de mogelijkheid om je aan te melden voor de Werkstress Whatsapp-service. Van 13 tot en met 16 november, worden dagelijks updates met bijzondere initiatieven, tips van experts, nieuws, en oplossingen tegen werkstress verstuurd via Whatsapp.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Monique Evenhuis  |   | 
16-11-2017
 | 
13:37 uur
Mijn deelname aan het congres Duurzame Inzetbaarheid 2017 brengt mij wederom bij autonomie en hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen en mogen zijn. Bij het ervaren van werkstress of breder gezien stress in het algemeen dagelijks leven stel jezelf dan de vraag waar sta je, waarom doe je wat je doet en waar wil je naar toe in de jaren die komen gaan. Neem het roer (weer)in eigen hand.Het is jouw unieke leven waarin het universum toetsing geeft op moed,lef,daadkracht en vastberadenheid. Eet en leef zo gezond als mogelijk is en wees bewust in alles wat je doet, stel gerichte vragen. Compassie voor het bedrijf, voor je naaste en het universum in het algemeen begint bij zelf-compassie. Grote levensbeproevingen ook op zakelijk gebied, ik heb ze gehad en soms opgezocht en ja ook een burn-out moest er eerst aan te pas komen. Bij iedere toetsing blijven staan of wederom overeind gekomen door zelf-compassie,vastberadenheid en door actie te ondernemen. De uitdagingen, deze hebben mij ook doen groeien in inzichten en zelfinzicht in eigen handelen. Ontwijk alles met negatieve energie of stop er op zijn minst zelf geen energie in. Iets wat positief is of zuivere intenties heeft zet je in je levenskracht, ten alle tijden. Niet ieder bedrijf of persoon is uit op gezonde duurzame inzetbaarheid, soms gaan stakeholders en andere (zakelijke) belangen voor. Kies dan voor jezelf uit compassie en uit bewust er zijn, zelfbewustzijn. Valt alles om je heen weg of ervaar je dat zo dan is het tijdelijk omdat vanuit rust er nieuwe inzichten en relaties komen die kracht geven om andere uitdagingen en beproevingen aan te kunnen gaan. Wat ik heb geschreven is zeker niets nieuws onder de horizon. Het zijn de woorden die worden herhaald door een ieder die het beste voor heeft met zichzelf en een ander en vanuit opgedane levenservaringen al zo ver is om deze over te brengen. Dan zijn het zuivere woorden die deze persoon zonder na te denken zou kunnen herhalen omdat ze vanuit authenticiteit komen en om een ieder ander te doen groeien.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs