Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 oktober 2017
 

Zes op tien mkb’ers ongerust over toekomstbestendigheid

 
 

Zes op de tien mkb-ondernemers maken zich zorgen over de toekomstbestendigheid  van hun bedrijf. Dat blijkt uit de maandelijkse MKB Monitor van De Zaak en MKB Servicedesk onder 1.400 respondenten.

Bijna een op de vier ondernemers ot 250 medewerkers geeft aan zich regelmatig tot heel vaak zorgen te maken over de toekomst, waarin snelle technologische en maatschappelijke veranderingen andere eisen aan hen stellen en zij klaar moeten zijn om nieuwe kansen te kunnen grijpen. Op de vraag hoe toekomstbestendig zij hun onderneming vinden, geeft 36,2 procent zichzelf een onvoldoende. Negentien procent) geeft zichzelf het cijfer 1,0, daarmee de grootste groep.

Zakelijke dienstverlening
Een acht of hoger valt het vaakst in de sectoren zakelijke dienstverlening (26 procent), handel (16,8 procent) en industrie (12,5). Een vier of lager valt het vaakst in de sectoren zakelijke dienstverlening (17,7 procent), landbouw en visserij (12,6 procent) en bouwnijverheid (10,4 procent).

KvK niet populair
Opvallend is de lage animo voor hulp die de overheid ondernemers aanreikt. Slechts negen procent zegt met innovatievraagstukken aan te kloppen bij de Kamer van Koophandel, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland of innovatieprogramma’s van het Rijk. Het liefst gaan ze te rade bij collega-ondernemers (49 procent). Brancheorganisaties en adviesbureaus scoren beide iets meer dan dertien procent.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken