Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 oktober 2017
 

Omzet freelancende Millennials flink gestegen

 
 

De omzet van freelancende jongeren tot 25 jaar is het afgelopen kwartaal met gemiddeld tien procent gestegen, vergeleken met het jaar ervoor. De omzet van 25- tot 34-jarigen met vijftien procent.

Dat blijkt uit de kwartaalmonitor van Tentoo, onder meer dan 10.000 freelancers en flexwerkers. Ook was er deze zomer meer vraag naar jonge freelancers dan vorig jaar: het aantal freelancers onder de 25 steeg maar liefst 34 procent vergeleken met 2016. "We merken dat de vraag naar flexibele krachten eigenlijk alleen maar verder stijgt, zeker naar jongeren. Het zijn immers vaak jongeren die vanwege bijvoorbeeld een studie flexibel inzetbaar zijn," vertelt Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo. "De verwachting is dat de vraag en omzet ook volgend kwartaal stijgen en dat is goed nieuws voor jongeren, want dit betekent dat er geen tekort zal zijn aan werk."
 
Vrouwen halen mannen in
Opvallend is dat de stijging in omzet bij jonge vrouwen tot 25 jaar meer dan twee keer zo hoog was dan de stijging bij mannen tot 25 jaar, namelijk respectievelijk veertien procent en zes procent. En dat terwijl de stijging in het aantal ongeveer gelijk was onder de twee seksen: het aantal freelancende vrouwen onder de 25 steeg afgelopen zomer met 36 procent, het aantal freelancende mannen in dezelfde leeftijdsgroep met 32 procent.
 
Vaker en langer
Niet alleen het aantal uren dat opdrachtgevers freelancers inzetten, steeg het afgelopen kwartaal vergeleken met het kwartaal het jaar ervoor (zes procent). Ook het aantal freelancers per opdrachtgever (acht procent) en de hoeveelheid geld die opdrachtgevers uitgaven per freelancer (acht procent) stegen. "Opdrachtgevers zijn freelancers dus vaker en langer in gaan zetten. Opdrachtgevers staan steeds positiever tegenover een flexibele schil, en dat is een goede zaak voor zowel opdrachtgever als freelancer," aldus Den Ronden.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs