Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
13 oktober 2017
 

Eén op de drie Nederlanders maakt smartphone bijna nooit schoon

 
 

Regelmatig handen wassen wordt ons van jongs af aan geleerd. Maar hoe schoon zijn uw handen eigenlijk nog nadat ueen berichtje hebt getypt op uw mobiele telefoon? Niet iedereen realiseert zich dat mobiele telefoons een broeinest van bacteriën zijn.

Het blijkt namelijk dat 31 procent van de Nederlanders hun mobiele telefoon bijna nooit schoonmaakt. Zij doen dit één keer per half jaar of nog minder. Bovendien heeft elf procent hun telefoon nog helemaal nooit schoongemaakt. Van de mensen die hun telefoon wel reinigen, gebruikt slechts zes procent een desinfecterend middel. Dit blijkt uit onderzoek van Essity. Het onderzoek is uitgevoerd in aanloop naar Global Handwashing Day op 15 oktober met als doel mensen bewust te maken van het belang van goede handhygiëne.
 
Telefoon op het toilet
De meerderheid (67 procent) van de Nederlanders maakt de telefoon alleen schoon als hij zichtbaar vies is. Bovendien maken zij in dat geval vaak alleen het scherm schoon (61 procent). Niet erg hygiënisch, wanneer u bedenkt dat bij het overgrote deel deze metgezel zelfs meegaat naar het toilet (69 procent). Niet alleen de mobiele telefoon wordt weinig schoongemaakt. Slechts ongeveer de helft maakt hun tablet (52 procent), vaste telefoon (37 procent), toetsenbord (54 procent) en muis (44 procent) regelmatig schoon; eens per maand of vaker.
 
Broeinest van bacteriën
Het overgrote deel van de Nederlanders (87 procent) vindt dat zij hun handen vaak genoeg wassen, zo blijkt uit het eerder uitgevoerde Hygiene Matters-onderzoek van Essity. Maar dat zegt nog lang niet alles over de daadwerkelijke handhygiëne. Gertie Eikenaar, communicatiedirecteur bij Essity Benelux: "Als u bedenkt dat mensen hun mobiele telefoon gemiddeld zo’n 100 keer per dag ontgrendelen, dan kunt u zich voorstellen hoeveel bacteriën zich hier verzamelen. Zelfs als uw mobiel niet zichtbaar vuil is, kan hij miljoenen bacteriën bevatten. Dan kunt u nog zo vaak je handen wassen, maar als u uw telefoon niet regelmatig schoonmaakt haalt dit weinig uit. Uit ons onderzoek blijkt dat mensen zich nog maar weinig bewust zijn van de mobiel als broedplaats voor bacteriën. Schone handen kunnen verspreiding van virussen in infecties voor een groot deel voorkomen. Om die reden willen we dit onderwerp extra op de kaart zetten tijdens Global Handwashing Day en mensen bewust maken van het belang van een goede handhygiëne, waar het regelmatig ontsmetten van de telefoon een cruciale factor in is."
 
Bekijk hier een videoverslag waarin de mobiele telefoonhygiëne onder Nederlanders op straat wordt getoetst.

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs