Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vier tips voor een stabiele verbinding met de cloud

9 oktober 2017 - Werken in de cloud wordt steeds populairder. SaaS-oplossingen zoals Slack nemen een vlucht, maar ook pakketten zoals Exact zijn online beschikbaar. Daarnaast wordt steeds meer software gehost bij Amazon AWS en Microsoft Azure.

DataWeb geeft tips over hoe bedrijven zonder vertraging kunnen werken in de cloud.
 
  • Kies voor glasvezel
  • Bij zakelijk glasvezel bent u verzekerd van de gevraagde snelheid, mits er gekozen is voor Non-Overboekte (niet versneden) verbindingen. Dit is anders dan bij een xDSL koperverbinding (o.a. ADSL, SDSL of VDSL) wat nog door veel bedrijven gebruikt wordt. Dit type verbindingen is gevoelig voor externe factoren zoals afstand tot de wijkcentrale, de kwaliteit van de beschikbare aderparen en het weer. Bij slecht weer (regen/ sneeuw) kan een put vollopen en sluiting plaatsvinden op de aderparen, waardoor de bandbreedtes afnemen. Ook kan er overspraak op de verschillende aderparen optreden. Aangezien het in Nederland vaak regent, kan dit invloed hebben op de internetsnelheid en dus de bedrijfsvoering. De afstand tot de wijkcentrale bepaalt bij xDSL-verbindingen de uiteindelijk te behalen snelheden: des te verder een bedrijf van de wijkcentrale is verwijderd, des te lager is de gehaalde en nog stabiel te krijgen (internet)snelheid.
     
  • Deel uw verbinding niet met derden
  • Ooit gehoord van overboeking? Dit is een verbinding die wordt opgedeeld over verschillende bedrijven. In de meeste gevallen delen bedrijven de verbinding met tien andere bedrijven, soms zelfs twintig. Dat komt de stabiliteit niet ten goede. Is de buurman grote bestanden aan het versturen of werken ze ook veel in de cloud, dan gaat dit ten koste van uw eigen internetsnelheid. Een niet-overboekte of 1:1 verbinding is hier de oplossing voor.
     
  • Kies voor betrouwbare hosting
  • Heeft u de keuze gemaakt om in de cloud te gaan werken (al dan niet hybride)? Zorg dan voor een betrouwbare partij. Er zijn veel bedrijven die hosting aanbieden, maar niet elke partij levert de stabiele servers die u mag verwachten. Grote bedrijven zoals Amazon en Microsoft hebben met respectievelijk AWS en Azure zeer goede oplossingen in huis. Voor deze bedrijven is er veel aan gewonnen om een perfecte dienst te leveren en dat ziet u onder andere terug in de stabiliteit.
     
  • Ga voor een gesloten verbinding
  • Wilt u niet afhankelijk zijn van een open internetverbinding of meer controle over de verbinding? Dan is de beste, en enige, oplossing een gesloten verbinding. Midden- en grootbedrijf hoeft niet meer bang te zijn voor complexe netwerken, privacy of instabiliteit. De verbinding is eenvoudig te realiseren zonder veel technische kennis en kunde.
     

    Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties.

    Reageren

    http://
    Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
    Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
    code te wijzigen.