Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 oktober 2017
 

Zeven tips bij het schrijven van uw offerte

 
 

Zorg voor een korte, begrijpelijke offerte

Een potentiële klant vraagt u een offerte uit te brengen voor een product of dienst die u levert. Wat moet er in elk geval in de offerte staan? En hoe maakt u uw offerte aantrekkelijk? Alex de Jong, senior tender coördinator van DHL, gaf op BC.nl zeven tips voor een succesvolle offerte.

1) Wees helder
Klanten, vooral in het MKB, kiezen voor een offerte die ze begrijpen. Bedenk dat u waarschijnlijk zelf de grootste specialist bent in uw product. U begrijpt wat er staat, maar geldt dat ook voor degene aan wie u de offerte stuurt? Om dit te testen kunt u uw offertes eens laten lezen door een buitenstaander.

2) Draai er niet omheen
Zorg ervoor dat de klant goed in de offerte kan lezen wat hij koopt en wat het gaat kosten en vermijd daar vaagheid bij.

3) Som de verschillende voordelen op
Speel in op de verschillende personen en overwegingen die een rol kunnen spelen bij de beslissing. Welke voordelen overtuigen de directeur? En wat zal doorslaggevend zijn voor de mensen die er mee moeten werken? Verleid en overtuig ze door te laten zien dat u hun wensen kunt invullen.

4) Houd het kort
De mensen aan wie u de offerte stuurt hebben het waarschijnlijk druk. Zij hebben geen tijd om lange verhalen te lezen.
5) Gebruik goede taal
Tik- , spel- en taalfouten maken een slordige indruk. De lezer kan vermoeden dat u ook zo omgaat met uw producten, afspraken en leveringen. Zorg dat het taalgebruik in uw offerte goed is, zowel wanneer u uw offerte in het Nederlands schrijft als wanneer u dat omwille van de buitenlandse prospect in een andere taal doet.

6) Laat de offerte er goed uit zien
Een overzichtelijke, professionele opmaak geeft uw offerte meer kans.

7) Eisen in het buitenland
In andere landen zijn er ongeschreven en wettelijke bepalingen van kracht omtrent de inhoud, geldigheid en acceptatie van offertes. Soms wijken die af van de regels in Nederland. Als u een offerte naar het buitenland verstuurt, stel u dan vooraf op de hoogte van de regels in het betreffende land.
 


Bron: BC.nl
 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
advocaat contractenr...  |   | 
9-10-2017
 | 
14:35 uur
Vergeet niet dat een offerte zodra geaccepteerd een overeenkomst is en dus juridisch afdwingbare afspraken bevat. Heb dus ook oog voor de juridische aspecten van een offerte, zoals:

- de toepasselijkheid van algemene voorwaarden
- de prijs en wijze van facturatie
- de gelding van de offerte
- etc.

Er zijn dus nogal wat aanvullingen te maken om ervoor te zorgen dat de offerte en overeenkomst waterdicht zijn.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Goede beveiliging verkleint risico autodiefstal met 75 procent
Met een goed, door vakmensen ingebouwd beveiligingssysteem kunnen autobezitters het risico op diefstal van hun vervoermiddel met bijna 75 procent verkleinen.
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 195.03 -27.38 %
Stijgers Dalers
Binck 4.56  4.4 %
Tomtom 9.62  4.1 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.48  -4 %
Boskalis wes 30.14  -2.4 %
Meer beurs