Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Eerst slopen, dan pas bouwen

29 maart 2011 - Projectontwikkelaars in Amsterdam krijgen pas een vergunning voor nieuwbouw op een toplocatie in de stad als zij elders in de stad evenveel vierkante meters leegstand slopen. Tenminste, als het aan burgemeester Eberhard van der Laan ligt. 

Hij maakte melding van dit plan in het Financieele Dagblad. De haalbaarheid moet echter nog onderzocht worden, zo schijft Nu.nl,

Kritische reactie
Projectontwikkelaars reageren in ieder geval alvast kritisch. "De leegstand heeft verschillende oorzaken. Je kunt dan niet ineens de rekening helemaal bij de projectontwikkelaars neerleggen en eisen dat die het maar oplossen," zegt Jan Fokkema, directeur van de koepelorganisatie voor projectontwikkelaars Neprom.
Ook zou de maatregel eigenaren van lege kantoren ten onrechte belonen. Hun leegstaande kantoorpand maakt het namelijk in één klap mogelijk op een toplocatie in de stad te bouwen. 

Leegstand
Met de maatregel wil de gemeente Amsterdam de leegstand van kantoren in de stad aanpakken. Op dit moment staat zeventien procent van de kantoorruimte in de hoofdstad leeg.


Bron: Nu.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.