Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 september 2017
 

Helft zzp’ers wil AOV zelfstandig online afsluiten

 
 

De helft van de zzp’ers die nog geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft afgesloten, geeft aan dit het liefst zelf online en zonder advies te willen doen. Van de zzp’ers die wel over een AOV beschikken, heeft 71 procent zijn AOV met behulp van een bemiddelaar of adviseur afgesloten.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.656 zzp’ers in samenwerking met Centraal Beheer.
"Ondernemers kunnen zelf een AOV online afsluiten, zonder tussenkomst van een adviseur. Voorwaarde is wel dat ze voor de kennis- en ervaringstoets slagen. Daarmee vervallen de advieskosten. Toch een paar honderd euro. Het voordeel daarnaast is dat je als ondernemer letterlijk zelf aan de knoppen zit," aldus Centraal Beheer.

Zelf online afsluiten gemakkelijk en snel
Zzp’ers die hun arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandig online hebben afgesloten, geven in de meeste gevallen (67 procent) hiervoor als reden dat ze geen advies of bemiddeling nodig hadden. En dat het gemakkelijk en bovendien snel is. 
Van de zzp’ers die nog geen AOV hebben, maar het afsluiten van de verzekering zelfstandig online zouden willen doen. Daarvan zegt een meerderheid (53 procent) hiervoor te kiezen omdat het goedkoper en sneller is.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1.656 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1,1 miljoen zzp'ers die Nederland kent (KvK, mei 2017).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic (download PNG-versie). 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs