Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 september 2017
 

De zes kenmerken van een crowdfund-ondernemer

 
 

Wat onderscheidt een crowdfund-ondernemer van een niet-crowdfund-ondernemer? Crowdfundscout deed onderzoek en zet de onderscheidende kenmerken van de crowdfund-ondernemer op een rij.

1. Zakelijk
Bijna alle ondernemers die geld ophalen via crowdfunding doen dit vanuit een zakelijke entiteit. Slechts vijf procent van de crowdfundingprojecten wordt opgezet door particulieren.

2. Streefbedrag  50.000 tot  150.000 euro
De helft van het aantal crowdfund-ondernemers haalt financiering op voor een project met een streefbedrag tussen de 50.000 en 150.000 euro.

3. Werkkapitaal
Werkkapitaal is het voornaamste financieringsdoel (47 procent van de financieringsaanvragen). Kort gevolgd door objectfinanciering (42 procent). De overige elf procent wordt opgevuld door ondernemers die op zoek zijn naar geld voor een bedrijfsovername of ten behoeve van een herfinanciering.

4. Lening
Ondernemers in Nederland crowdfunden het liefst via het uitschrijven van een lening (96 procent). In de leningsvoorwaarden worden onder andere de zekerheden, de looptijd, het rentepercentage en het aflossingstype vastgelegd. Crowdfunding via aandelen is niet populair.

5. Horeca en dienstverlening
Horeca en dienstverlening zijn de populairste branches waarin crowdfunding gebruikt wordt om ondernemersplannen te financieren, respectievelijk achttien en zestien procent.

6. Start-up of volwassen
Opmerkelijk is dat groei-ondernemingen relatief weinig de weg naar crowdfunding weten te vinden (19 procent). Een groei-onderneming is hier gedefinieerd als een bedrijf dat drie tot vijf jaar bestaat. Start-ups en volwassen bedrijven domineren de crowdfundmarkt in Nederland.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 248.63 -0.59 %
Stijgers Dalers
Altice 8.86  9.4 %
Yatra 5.4  6.3 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.45  -4.3 %
Brill kon 34.85  -1.8 %
Meer beurs