Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

De zes kenmerken van een crowdfund-ondernemer

25 september 2017 - Wat onderscheidt een crowdfund-ondernemer van een niet-crowdfund-ondernemer? Crowdfundscout deed onderzoek en zet de onderscheidende kenmerken van de crowdfund-ondernemer op een rij.

1. Zakelijk
Bijna alle ondernemers die geld ophalen via crowdfunding doen dit vanuit een zakelijke entiteit. Slechts vijf procent van de crowdfundingprojecten wordt opgezet door particulieren.

2. Streefbedrag  50.000 tot  150.000 euro
De helft van het aantal crowdfund-ondernemers haalt financiering op voor een project met een streefbedrag tussen de 50.000 en 150.000 euro.

3. Werkkapitaal
Werkkapitaal is het voornaamste financieringsdoel (47 procent van de financieringsaanvragen). Kort gevolgd door objectfinanciering (42 procent). De overige elf procent wordt opgevuld door ondernemers die op zoek zijn naar geld voor een bedrijfsovername of ten behoeve van een herfinanciering.

4. Lening
Ondernemers in Nederland crowdfunden het liefst via het uitschrijven van een lening (96 procent). In de leningsvoorwaarden worden onder andere de zekerheden, de looptijd, het rentepercentage en het aflossingstype vastgelegd. Crowdfunding via aandelen is niet populair.

5. Horeca en dienstverlening
Horeca en dienstverlening zijn de populairste branches waarin crowdfunding gebruikt wordt om ondernemersplannen te financieren, respectievelijk achttien en zestien procent.

6. Start-up of volwassen
Opmerkelijk is dat groei-ondernemingen relatief weinig de weg naar crowdfunding weten te vinden (19 procent). Een groei-onderneming is hier gedefinieerd als een bedrijf dat drie tot vijf jaar bestaat. Start-ups en volwassen bedrijven domineren de crowdfundmarkt in Nederland.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.