Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 september 2017
 

Tijd van het keuzekerstpakket is definitief voorbij

 
 

Was het een paar jaar geleden nog helemaal hip om medewerkers te verrassen met een kerstcadeaubon, anno 2017 is die tijd echt voorbij. Dat meldt Kerstpakketten.nl na een onderzoek onder 10.000 klanten.

Wat ervoor in de plaats komt? Het traditionele foodpakket maakt een spectaculaire rentree.
Waar de rest van Nederland nog geniet van een zonnige nazomer, heerst er in één bedrijfshal in Uden, de thuisbasis van Kerstpakketten.nl, al maanden een kerststemming. Het gaat economisch voor de wind en dat merkt eigenaar Bart Poierrié. 
 
Traditioneel kerstpakket in modern jasje
Naast de aantrekkende economie is ook de toenemende populariteit van het traditionele kerstpakket een oorzaak van de groei. Poierrié: "Ook uit onze peiling blijkt dat werkgevers weer massaal gaan voor het traditionele kerstpakket. Natuurlijk wel in een modern jasje. Zo zijn foodpakketten met producten in één kleur of met een bepaald thema erg in trek. Denk aan thema’s als barbecue, gezondheid of mediterraan. En wat we sinds kort ook steeds meer verkopen: halal-, biologische en glutenvrije kerstpakketten."
 
Schouderklopje van de baas
Hoe verklaart Poierrié de terugkeer van het foodpakket? "Het schouderklopje van de baas is belangrijk. Met een mooi kerstpakket bedankt u uw medewerkers, en zegt u dat ze het goed gedaan hebben. Medewerkers waarderen het als de werkgever of HR-manager moeite doet om een verrassend pakket samen te stellen. Iets tastbaars, een kerstdoos die u onder de boom kunt zetten en samen uitpakt. Geeft u een bon, dan verdwijnt deze dikwijls ergens onderin de la. Bovendien komt het over alsof u zuch er makkelijk van afmaakt. Dit komt uit het onderzoek naar voren."  
 
Nadeel van keuzecadeaus
Bovendien kleeft er een groot nadeel aan de keuzekerstpakketten: het verzenden ervan is een logistiek drama, met name voor grote organisaties. "Mensen kiezen allemaal andere cadeaus, en dan is het efficiënter om deze naar het thuisadres van de medewerkers te sturen. Het gevolg: hoge transportkosten. Hierdoor is de prijs-kwaliteitverhouding van dit soort cadeaus vaak slecht," vertelt Poierrié. "Uit de enquête onder onze klanten blijkt dat dit een belangrijke reden is om te kiezen voor een ‘echt’ kerstpakket."
 
Dit geven werkgevers uit aan een kerstpakket
Het budget voor een kerstpakket is in 2017 vergelijkbaar met vorig jaar, volgens Bart Poierrié. Gemiddeld geven werkgevers zo’n  40 euro uit aan een pakket. "Maar er zijn ook pakketten van  150 euro. Een kerstpakket is een middel om medewerkers te bedanken en binnenboord te houden. Dat zie je vooral in branches waar schaarste heerst, zoals de IT of techniek. Dan is een kerstpakket echt onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden." 
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Marcel Meijer  |   | 
14-09-2017
 | 
19:03 uur
wij van wc-eend adviseren wc-eend!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken