Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

50 grote bedrijven die MKB sneller betalen

13 september 2017 - Vopak, MN, Nedflex, Zicht adviseurs en MKB-Nederland hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu. Daarmee bereikt het initiatief een mijlpaal van 50 grote organisaties die kortere betalingstermijnen hanteren voor hun leveranciers uit het MKB.

Betaalme.nu streeft ernaar dat het de norm wordt om uiterlijk binnen dertig dagen te betalen. Met het initiatief is inmiddels voor alleen al zo’n 200.000 ondernemers uit het kleinbedrijf* voor circa twee miljard miljard aan facturen gemoeid.

Tijdige betaling cruciaal
Minister van Economische Zaken Kamp: "Ik ben blij dat steeds meer grote bedrijven laten blijken zich bewust te zijn van de belangen van hun kleinere leveranciers. Voor het MKB is goedkeuring en betaling van hun facturen binnen een redelijke tijd cruciaal. Zij blijven zo in staat om hun personeel op tijd te betalen en investeringen te doen. Ik roep alle grote bedrijven daarom op de 50 goede voorbeelden te volgen en zich aan te sluiten bij Betaalme.nu."

Veelgehoorde klacht
"Ondanks dat de economie goed draait, zijn late betalingen nog steeds een veelgehoorde klacht bij kleine bedrijven," zegt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland. "We zetten ons al vele jaren in om laat betalende gemeenten en grote bedrijven te wijzen op de problemen die zij bij hun kleinere toeleveranciers veroorzaken. We hebben Betaalme.nu daarom ook van meet af aan toegejuicht. We sluiten ons nu zelf aan om te onderstrepen dat het eigenlijk niet meer dan normaal is dat uals opdrachtgever op tijd uw rekeningen betaalt. Grote bedrijven die dat nog steeds niet doen, en soms zelfs misbruik maken van hun positie ten opzichte van hun veel kleinere leveranciers, hebben echt wat uit te leggen."

Vlotte goedkeuring
Voordat een factuur betaald wordt, moet hij eerst door de klant worden goedgekeurd. De meeste grote bedrijven die deelnemen aan Betaalme.nu richten zich daarom op vlotte goedkeuring van facturen, om snelle betaling van hun leveranciers mogelijk te maken. Elektronische aanlevering van factureren door leveranciers speelt hierbij een prominente rol, doordat facturen dan sneller kunnen worden verwerkt en de kans op vertraging door fouten wordt geminimaliseerd.

Vopak is elfde AEX-deelnemer
Tankopslagbedrijf Vopak is het elfde AEX-bedrijf dat aan Betaalme.nu meedoet. René van Tatenhove, Director Finance & Control van Vopak Nederland: "Betaalme.nu is een initiatief waaraan we als Vopak graag meedoen. Wij zullen ervoor zorgen dat de mkb-ondernemers die voor Vopak werken en op de juiste manier factureren binnen 30 dagen betaald worden. Dat is voor iedereen prettig werken en goed voor de ondernemingsgeest in Nederland."
"Op tijd betalen zien wij als een vanzelfsprekendheid. Wij vinden het dan ook een logische stap dat wij ons aansluiten bij dit initiatief," zegt Victor van Commenée, algemeen directeur van Nedflex. "Door het midden- en kleinbedrijf op deze manier financieel te ondersteunen dragen wij bij aan een gezonde economie, wat op haar beurt zorgt voor een groeiende arbeidsmarkt. Dat ondersteunt onze ambitie om de komende jaren onze groei verder uit te bouwen op een wijze die past bij een onderneming die maatschappelijk verantwoord onderneemt. Daarnaast sporen wij andere grote bedrijven aan om zich ook aan te sluiten bij dit initiatief."

Doelmatigheid en fatsoen
René van de Kieft, voorzitter van de Raad van Bestuur van pensioenuitvoerder MN: "Als financiële dienstverlener hebben wij een belangrijke positie tussen onze opdrachtgevers en toeleveranciers, die vaak bedrijven in het MKB-segment zijn. Voor deze ondernemingen is het van belang dat zij zich volledig kunnen richten op hun core-business, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de tijdige betaling van facturen. Als inkopende partij leveren wij daar een belangrijke bijdrage aan. Dat draait niet alleen om doelmatigheid in samenwerken, maar uiteindelijk ook om fatsoen."
Frank Koeken, algemeen directeur van Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs: "Wij vinden het prettig als onze facturen op tijd betaald worden, dus dan moeten we dat zelf ook doen. Onze betalingstermijn is 30 dagen na de factuurdatum. We sporen onze leveranciers aan dit zelf ook toe te passen ten opzichte van hun eigen leveranciers. Zo versterken we met elkaar de strategische relatie."
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.