Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ziekte belangrijkste oorzaak arbeidsongeschiktheid zzp’ers

12 september 2017 - 30 procent van de arbeidsongeschikte zzp’ers kan niet werken door een (tijdelijke) ziekte. Daarnaast zijn psychische klachten (26 procent), zoals een burn-out, en ongevallen (25 procent) redenen van arbeidsongeschiktheid.

Bijna een derde van de zzp’ers was hier, op het moment van arbeidsongeschiktheid, niet voor verzekerd. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 744 zzp’ers in samenwerking met Centraal Beheer.
"Arbeidsongeschiktheid is een onderwerp dat zelfstandig ondernemers liever wegstoppen. En afdoen met de misvatting ‘dat overkomt mij niet zo snel’. Maar een ongeluk zit écht in een klein hoekje, ook voor zzp’ers," aldus Centraal Beheer.
 
Arbeidsongeschikte zzp’ers tevreden over hun AOV
Van de zzp’ers die tijdens arbeidsongeschiktheid verzekerd waren, beschikte ongeveer de helft (51 procent) over een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Ook was een deel (veertien procent) op het moment van arbeidsongeschiktheid nog in loondienst en was zeven procent WIA-verzekerd. Zzp’ers die AOV-verzekerd waren zijn zeer tevreden over de oplossingen die de verzekering hen bood: gemiddeld beoordelen zij hun AOV met een 7,8.

Twee op de vijf zzp’ers beschikken over een AOV
Momenteel beschikt 41 procent van de zzp’ers over een AOV. Gemiddeld zijn zij bereid 275 euro per maand voor de verzekering te betalen. Hiervoor verwachten zij 57 procent van hun huidige bruto jaaromzet als uitkering te ontvangen. Zzp’ers die niet over een AOV beschikken zijn bereid een stuk minder voor de verzekering te betalen, namelijk 122 euro per maand. Voor dit bedrag hebben zij bijna dezelfde uitkeringsverwachtingen. Zo verwachten zij bij arbeidsongeschiktheid 52 procent van hun huidige bruto jaaromzet uitgekeerd te krijgen.

 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.