Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 september 2017
 

Schone winkelgebieden goed voor omzet en veiligheidsgevoel

 
 

Op Duurzame Dinsdag presenteerde NederlandSchoon de eerste resultaten van een onafhankelijk onderzoek naar de effecten van een schoon winkelgebied.

Zij voeren jaarlijks een enquête uit onder burgers, dit jaar ruim 25.000 geïnterviewden, waarbij de schoonheidsgraad van hun eigen winkelgebied centraal staat. De ondervraagde burgers vinden winkelgebieden schoner overkomen wanneer er minder zwerfafval ligt, de kwaliteit van de bestrating en winkelgevels goed is en als er zichtbaar door de gemeente wordt schoongemaakt. Dit jaar zijn er ook resultaten die winkeliers en gemeenten voordelen kunnen opleveren. Het schoonhouden van de eigen winkel of het gehele winkelgebied vergt inspanning, maar blijkt zich wel uit te betalen.
 
Schone leefomgeving
Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon, vertelt: "Met dit onderzoek bepalen we aan het einde van het jaar wat de Schoonste Winkelgebieden van Nederland zijn, maar willen we ook laten zien hoe belangrijk een schone leefomgeving is. Hiervan zijn winkelgebieden een belangrijk onderdeel. Maar hoe krijgen we dit bij iedereen tussen de oren? Het onderzoek geeft inzicht in hoe belangrijk burgers een schoon winkelgebied vinden en welk gedrag dat bij ze oproept. Bijzonder interessant voor winkeliers en gemeenten. Dat de uitgaves met zo’n tien procent hoger liggen in een schoon winkelgebied en het verblijf twintig procent langer, is voor winkeliers een steun in de rug om zich gezamenlijk écht in te zetten voor schone winkelstraten. Voor gemeenten is het veiligheidsaspect interessant, namelijk dat burgers zich bovenal veilig voelen. Ook voor hen een extra motivatie om hier actief aan bij te blijven dragen."
 
Onderzoeksrapport
Het volledige onderzoeksrapport van NederlandSchoon is bedoeld voor gemeenten, beheerders van winkelgebieden en ondernemers, en wordt in december gepubliceerd. De Schoonste Winkelgebieden van Nederland worden in november bekendgemaakt tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon.  

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 243.10 2.25 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Altice 7.85  3.8 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Yatra 5.05  -8 %
Doc data 0.43  -2.3 %
Meer beurs