Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 augustus 2017
 

Nederlander ziet onverzekerde zzp’er als bedreiging

 
 

Maar liefst 51 procent van de Nederlanders ziet zzp’ers zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) als een bedreiging voor het huidige sociale stelsel. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van Tentoo, onder meer dan 1.000 respondenten in heel Nederland.

Nog eens 72 procent van de Nederlanders vindt dat de kosten voor een AOV voor zzp’ers te hoog zijn.
"Zelfstandigen lopen een groot financieel risico, omdat ze in veel gevallen geen vangnet hebben," zegt Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo. "Dat hoort natuurlijk bij het ondernemen, maar het zorgt er tegelijk voor dat mensen die arbeidsongeschikt worden, niks hebben om op terug te vallen. Dat is gevaarlijk voor de ondernemer en het is ook een financiële last voor de maatschappij, omdat veel van deze mensen in de bijstand terecht komen."
 
Onverzekerden een bedreiging voor sociale stelsel
Meer dan de helft (51 procent) van de Nederlanders vindt de grote groep onverzekerde Nederlanders een bedreiging voor het sociale stelsel. Opvallend is dat zestig procent van de vrouwen het hier mee eens is, maar slechts 43 procent van de mannen. "Blijkbaar hebben mannen meer het idee dat het risico niet zo groot is, dat het wel los loopt. De vrouwelijke respondenten lijken meer waarde te hechten aan financiële zekerheid", aldus Den Ronden.
 
Verplichten is oplossen
Waar driekwart van de Nederlanders vindt dat de overheid een rol moet spelen in de problematiek rondom de AOV, vindt 66 procent dat de zzp’er simpelweg verplicht moet worden om zichzelf te verzekeren. Deze groep vindt dus dat alle zzp’ers zelf financieel moeten opdraaien voor de kosten van een verzekering. Den Ronden: "Een AOV is voor sommige ondernemers te duur. Zij kunnen de maandelijkse kosten hiervoor niet missen. Veel kiezen ervoor om zich daarom niet te verzekeren. Bij een verplichtstelling zou het voor veel zzp’ers fijn zijn als dit bedrag eerst omlaag ging."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs