Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Markt voor incassobureaus zakt verder in elkaar

23 augustus 2017 - De klassieke incasso gaat verdwijnen. Het aantal vorderingen stijgt al jaren niet meer, ondernemers doen zelf veel meer om hun onbetaalde rekeningen betaald te krijgen en de standaard modus operandi van incassobureau’s voldoet niet meer.

Incasso verschuift steeds meer naar schuldhulpverlening op maatschappelijke basis, het voorkomen van incasso en versterken van het creditmanagement bij ondernemers. Veel kleine incassobureau’s hebben moeite die omslag te maken, naar verwachting daalt het aantal incassobureau’s de komende jaren dan ook of er vindt een verregaande consolidatie slag plaats. 
 
Onbetaalde facturen remmen economische groei
Ondernemers lopen jaarlijks zeven miljard euro mis aan niet of te laat betaalde facturen. Meer dan een derde van de ondernemers geeft aan dat onbetaalde facturen de groei van hun bedrijf direct belemmert. Gemiddeld verliest iedere ondernemer drie procent van de omzet aan niet of te laat betaalde facturen. Dat klinkt niet veel maar soms betekent dat wel een winstdaling van 30 procent en dat zet bedrijven direct op achterstand als het gaat om investeren, innoveren en het aannemen van personeel.

Weten en doen bij elkaar brengen
Bedenker en aandrijver van Incasssoline, Klaas Soellaart staat nog elke dag versteld van de grote aantallen ondernemers die zich niet bewust zijn van de risico’s op omzetverlies en de gevolgen daarvan. "Iedereen weet wel ongeveer wat hij moet doen om onbetaalde facturen te voorkomen of klanten te manen te betalen maar tussen weten en doen zit nog een groot gat. Achteraf is het veel moeilijker om omzetverlies te repareren en ondernemers kijken liever naar voren dan naar achteren."
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.