Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 juli 2017
 

Bedrijven missen een compleet beveiligingsbeleid

 
 

De beveiliging van bedrijfspanden is voor veel bedrijven een lastig punt heeft ook Heras gemerkt. Er wordt geen verantwoordelijkheid genomen door de personen die hier behoefte aan hebben en het is vaak wachten tot het een keer fout gaat.

Bij veel ondernemers en werknemers zit het in veel gevallen met het gevoel van veiligheid wel goed. Heras heeft dit dan ook gemerkt tijdens gesprekken met partners en belanghebbenden; "Wij merken dat veel ondernemers zich de afgelopen tijd, mede door de vele nieuwsberichten, bezig houden met cyberveiligheid."
In de meeste gevallen worden criminele activiteiten buiten de openingstijden van een bedrijf gepleegd en dit is ook het grootste struikelpunt. Wanneer de zaak wordt verlaten is de bewustwording er niet meer. Dit gevoel moet nu worden omgezet in een goed beveiligingsbeleid dat door alle werknemers wordt omarmd. Van receptie tot salesmanagers, iedereen moet accepteren dat er individueel wordt bijgedragen aan de veiligheid van het bedrijf.

Focus wordt verlegd
De markt heeft gemerkt dat er steeds meer gefocust wordt op het gebied van immateriële schade en/of diefstal, zoals hackersschade, en dat bedrijven de fysieke beveiliging vaker links laten liggen. Echter moet er een middenweg gevonden worden in het beveiligen van materiële en immateriële schade (door bijvoorbeeld een datalek).
De risico’s voor beide schadegevallen zijn nog steeds hoog al nemen de risico’s voor een datalek enorm toe in de komende jaren. Echter moet dit niet ten kosten gaan van de fysieke beveiliging en is een totaal beveiligingsbeleid een must voor iedere onderneming.

Ontwikkeling in ondernemend Nederland
Een belangrijke ontwikkeling is er in Nederland veel startups zijn en deze zich steeds vaker gaan nestelen in bedrijfsverzamelgebouwen. Hierdoor drukken startups de kosten, maar de risico’s nemen hierdoor wel toe. Er komen veel ‘onbekenden’ over de vloer en er is vaak geen centraal aanmeldpunt voor bezoekers. Verstandig is om met alle bewoners van het verzamelgebouw om de tafel te gaan en te investeren in de fysieke, maar ook cyberveiligheid. Dergelijke gebouwen hebben vaak een openbaar Wifi netwerk en zijn dus gevoelig voor hackers.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs