Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 juli 2017
 

Google-oorlog dupeert consument

 
 

De effecten van Google op de aankopen zijn groot, dat was recentelijk ook aanleiding voor de EU om de zoekmachinegigant een mega boete te geven van maar liefst 2,4 miljard euro.

Deze boete ging met name om het machtsmisbruik dat Google heeft ten opzichte van het bedrijfsleven, maar indirect dupeert de zoekmachinegigant ook de eindconsument.

Bedrijfsleven is kansloos
Google ontzegd andere bedrijven om te concurreren de kans door haar eigen vergelijkingsdienst Google Shopping voor te trekken. Aangezien Google een marktaandeel van ruim 90 procent heeft in Nederland is het voor bedrijven niet interessant om met een marketingbudget naar een alternatieve zoekmachine te gaan. Echter doet ieder bedrijf dit waardoor de klikprijzen door het dak gaan, dit geldt voor het zowel Google Shopping als alle andere kanalen van Google.

Machteloze eindconsument
Het bedrijfsleven is niet de enige die kansloos is, zo is de eindconsument hier ook de dupe van. Deslotenmakerdordrecht.nl weerspiegelt de situatie: "Bij ons in de branche wordt er regelmatig zo’n 200 euro gevraagd voor het openbreken van een deur. Iedere slotenmaker kan dit voor 50 tot 100 euro doen, echter zijn de advertentiekosten zo hoog dat de prijzen ook omhoog moeten. Slechts een klik kost in extreme gevallen meer dan vijftien euro. Dit gebeurt niet alleen bij ons, je ziet het overal."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs