Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 juli 2017
 

Vijf signalen dat uw klanten in zwaar weer kunnen verkeren

 
 

Iedere keer dat uw bedrijf een factuur stuurt aan een klant, heeft u een kans dat de schuld niet wordt betaald. Dit leidt tot risico's voor de cashfl­ow en winstgevendheid van uw bedrijf.

Eén grote onbetaalde factuur kan ervoor zorgen dat de groei van uw bedrijf in gevaar komt of zelfs leidt tot faillissement van uw bedrijf. Linda Meeder, online communicatiemanager bij Euler Hermes, somt de vijf  meest voorkomede signalen voor u op. En geeft u tips om problemen te voorkomen.

Heeft u niet betalende klanten?
Onderstaande signalen kunnen betekenen dat uw klanten in zwaar weer verkeren:
 

 • Late betalingen: Probeert uw klant betalingsvoorwaarden te wijzigen of voldoet hij niet meer aan de betalingsovereenkomst? Het is aannemelijk dat ze een lage cashflow hebben.
 • Twijfelachtige kredietbeslissingen: Heeft uw klant een abnormale, grote deal gesloten met een verdachte partij? Wees op uw hoede. Zijn problemen kunnen uw problemen worden, als hij geen goed creditmanagementproces voert op deze partij.
 • Nieuwe financiering: Probeert uw klant steeds nieuwe financiering te krijgen of wisselt hij regelmatig van bank? Zij kunnen dit doen omdat de huidige bank geen krediet meer verstrekt. Wees hier alert op!
 • Toename controles: Staat uw klant continu onder verscherpt toezicht bij kredietverstrekkers? Dit kan betekenen dat ze moeite hebben met betalen van de schuldeisers.
 • Excuses, excuses, excuses: Non-stop excuses van uw klant waarom hij niet betaalt, kan een signaal zijn dat er betaalproblemen zijn.
 • Voorkom problemen wanneer u start met een nieuwe klant
  U neemt een mooie order aan van een nieuwe klant. Natuurlijk bent u blij, maar bent u zich bewust van de risico's die u loopt door deze klant op rekening te beleveren? De kans bestaat dat deze klant na een mooie start plotseling zijn facturen niet meer betaalt? Dit kan zomaar het voortbestaan van uw eigen onderneming in gevaar brengen. Zorg daarom voor een goed en efficiënt debiteurenbeheer. Ook voordat u een nieuwe order aanneemt.
  Bekijk uw nieuwe klanten grondig op financiële status, kredietgeschiedenis en de relatie met andere debiteuren en crediteuren. Maak een risicoanalyse van alle nieuwe klanten en bepaal hoe en hoe vaak u de nieuwe klant monitort. En zorg dat u continu nieuwe financiële informatie verzamelt van uw klanten, zeker wanneer het risicoprofiel hoog is.

  Check gratis de kredietwaardigheid van uw drie belangrijkste afnemers
  Een goed creditmanagementproces dekt niet alle risico’s. Met bijvoorbeeld een kredietverzekering dekt u het betaalrisico af. Waardoor u met vertrouwen kunt groeien in binnen-en buitenland. De gratis afnemerscheck van Euler Hermes geeft u inzicht in de financiële situatie van uw drie belangrijkste klanten. Vul de check in en u ontvangt binnen drie werkdagen de resultaten in uw mailbox.
   

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs