Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Internetshopper bestelt vaker, maar minder

21 maart 2011 - Nederlanders hebben vorig jaar voor ruim 8,2 miljard euro op internet geshopt. Dat is elf procent meer dan het jaar ervoor. Consumenten hebben vorig jaar meer artikelen besteld op internet, maar gaven per bestelling minder uit.

Dat blijkt uit cijfers die branchevereniging Thuiswinkel.org. vrijdag naar buiten bracht.  Het gemiddelde aantal bestellingen per internetklant steeg met twintig procent naar 7,4 bestellingen. Gemiddeld gaven ze per artikel 119 euro uit, veertien procent minder dan in 2009.

Reizen
Internetshoppers gaven het meest uit aan reizen. Daarnaast behoorden ook telecomproducten en kleding tot de populairste aankopen op internet.

Eerste online bestelling
Het aantal mensen dat op internet koopt, neemt almaar toe. In 2010 plaatsten 600.000 consumenten voor het eerst in hun leven een online bestelling. Daarmee is het aantal online shoppers voor het eerst uitgekomen boven de negen miljoen consumenten per jaar, namelijk 9,25 miljoen online kopers.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.