Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 juli 2017
 

Zzp’er steeds beter verzekerd tegen aansprakelijkheden

 
 

69 procent van de zzp’ers heeft zijn aansprakelijkheid verzekerd. Een groot deel van deze groep beschikt zelfs over zowel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) als een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). 

Het aantal zzp’ers dat over beide verzekeringen beschikt, is ten opzichte van drie jaar geleden met maar liefst 55 procent toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 744 zzp’ers in samenwerking met Centraal Beheer
Maar liefst 46 procent van de zzp’ers is verzekerd voor zowel bedrijfs- als beroepsaansprakelijkheden. In 2014 bedroeg dit aantal nog slechts 30 procent. Zzp’ers beschikken vaker over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (67 procent) dan over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (48 procent). 
"Een aansprakelijkheidsverzekering die uprivé hebt afgesloten dekt geen zakelijke risico’s. Maar niet iedereen is zich hiervan bewust. Zzp’ers hebben zich de laatste tijd zo te zien goed geïnformeerd over hun aansprakelijkheden. En verzekeren deze steeds beter. Ook opdrachtgevers zien dit vaak als een voordeel," aldus Marc Bijwaard van Centraal Beheer.     

Kosten weerhouden zzp’er van afsluiten verzekering    
De voornaamste reden voor zzp’ers om zich niet te verzekeren tegen beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheden zijn de kosten. Ook geven veel respondenten aan het risico om aansprakelijk gesteld te worden op een andere manier te hebben gedekt. Verder zegt een deel van de zzp’ers geen middelen beschikbaar te hebben om de verzekeringen af te sluiten. Ook gebrek aan flexibiliteit wordt als reden genoemd. 

Zzp’er met BAV veelal werkzaam in ICT
Zzp’ers met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) zijn in de meeste gevallen (78 procent) werkzaam in de sector bouw en installatie. Naast bouw en installatie werken zzp’ers die verzekerd zijn tegen bedrijfsaansprakelijkheid ook veel in de sectoren medisch en zorg (70 procent) en zakelijke dienstverlening (55 procent). Zzp’ers die beschikken over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) zijn veelal werkzaam in de sectoren ICT en internet (83 procent), techniek (75 procent) en zakelijke dienstverlening (71 procent).

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 744 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1,1 miljoen zzp'ers die Nederland kent (KvK, mei 2016). 

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs