Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 juni 2017
 

Is uw buitenbeveiliging al op orde?

 
 

Bedrijfspanden vormen interessante doelwitten voor inbrekers. Ten eerste omdat er vaak gewilde, gemakkelijk verhandelbare goederen zoals computers en kostbare apparatuur aanwezig zijn.

Maar ook omdat de panden buiten kantoortijden veelal verlaten zijn, en op de vaak afgelegen bedrijventerreinen weinig toezicht wordt gehouden. Dennis Rhoe van Heras vertelt meer over de rol van buitenbeveiliging bij bescherming van uw bedrijfspand.
 
Beveiliging van concentrische cirkels
Rhoe benoemt dat het scala aan beveiligingsopties is in te delen naar de afstand tot de waardevolle spullen in het pand. "Zo kan er concentrische cirkels gedacht worden van binnen naar buiten. Waardevolle spullen liggen bijvoorbeeld in een afgesloten kluis in het pand, het pand is weer beveiligd met een alarm en degelijk hang- en sluitwerk en het terrein rond het pand is goed verlicht en voorzien van buitenbeveiliging zoals hekken en poorten." Het is volgens Rhoe zaak het inbrekers tijdens iedere fase zo moeilijk te maken dat ze het liefst willen opgeven.
 
Buitenbeveiliging door middel van hekwerken
Buitenbeveiliging door middel van een hekwerk met poort vormt de eerst hindernis, en speelt daarom volgens Rhoe een grote rol bij het afschrikken van ‘geïnteresseerden’. "Een hek of poort vormt een barrière op twee momenten tijdens de inbraak. Allereerst moeten inbrekers er door- of overheen om bij het pand te komen, maar daarnaast beperkt het ook ernstig het aantal vluchtwegen." De gedachte dat een hek erg ontsiert was vroeger een belangrijke reden er geen neer te laten zetten. Rhoe: "Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld spijlenhekwerken en -poorten met zowel antieke als moderne, strakke vormgeving, die zelfs gecombineerd kunnen worden met bijvoorbeeld rampalen en roadblockers. Het terrein is goed beveiligd, en het hekwerk past ook bij de uitstraling van het bedrijfspand." Rhoe voegt hier nog aan toe dat het plaatsen van een hek wel een investering is, maar de hekken tegenwoordig door de duurzame materialen weinig onderhoud nodig hebben en lang meegaan. 
 
Het beveiligingsplaatje compleet maken
Bij de buitenbeveiliging speelt natuurlijk volgens Rhoe wel meer mee dan alleen een degelijk hek. "Het is geen geheim dat inbrekers niet van verlichting houden, omdat ze niet willen worden opgemerkt. Energiezuinige lampen met bewegingssensoren hebben een afschrikwekkend effect, en houden tevens rekening met het energieverbruik. Om de verlichting altijd te laten werken als het nodig is, worden lampen met schemerschakelaar en een slagbestendige huizing aangeraden. Deze dienen bovendien minimaal 2,7 meter hoog geplaatst bevestigd te zijn om sabotage te voorkomen." Rhoe vult nog aan dat naast technische maatregelen ook aan een waakhond gedacht kan worden. "Het lijkt ouderwets, maar vormt toch een extra factor waarmee inbrekers rekening moeten houden."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs