Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 juni 2017
 

De gevolgen van slecht onderhoud aan uw bedrijfspand

 
 

Geeft u uw pand de aandacht die het verdient?

Ondernemers houden zich natuurlijk het liefst bezig met de kernactiviteiten van een bedrijf, het leveren van diensten of producten aan hun klanten. Een bedrijfspand wordt daarbij als niet meer gezien dan een middel om deze bedrijfsactiviteiten uit te kunnen voeren, en krijgt niet altijd de aandacht die het verdient of nodig heeft.

Welke vervelende gevolgen slecht onderhoud aan het bedrijfspand echter kan hebben legt Kees Laatmans van LoodgieterAmsterdam020.nl uit.
 
Calamiteiten en reparaties als gevolg van slecht onderhoud
Een bedrijfspand bevat volgens Laatmans een hoop aspecten die goed onderhouden moeten worden om onaangename gevolgen te voorkomen. "Een aantal van de voornaamste onderdelen? Het dak en de gevel beschermen het interieur tegen weersinvloeden van buitenaf. Degelijk, gecertificeerd hang- en sluitwerk op deuren en ramen voorkomt inbraak. Goede isolatie voorkomt bevriezing van leidingen in de buitenmuren en werkt kostenbesparend omdat koel- of juist verwarmingsinstallaties minder hard hoeven te werken." Om calamiteiten zoals waterschade, inbraak en brand te voorkomen is het volgens Laatmans raadzaam minimaal eens per jaar bovenstaande zaken te laten inspecteren, ook om dure reparaties in de toekomst te voorkomen.
 
Invloed van slecht onderhoud op bedrijfsactiviteiten
Laatmans: "Slecht onderhoud kan niet alleen op den duur zorgen voor kostbare herstellende werkzaamheden, maar ook direct invloed uitoefenen op de bedrijfsactiviteiten. Stelt u zich maar eens voor welke inkomsten u misloopt als u de productie stil moeten leggen omdat de hoofdkraan is afgesloten vanwege waterlekkage. Of dat uw medewerkers niet verder kunnen werken op hun computer omdat er ergens kortsluiting is ontstaan waardoor het elektriciteitsnetwerk is platgelegd."
 
Onderhoud aan een gehuurd bedrijfspand
Laatmans geeft aan dat er vooral bij huurpanden nog wel eens sprake is van achterstallig onderhoud. "Niet in alle gevallen is bij zowel de huurder als verhuurder duidelijk wie verantwoordelijk is, en niemand maakt natuurlijk graag onnodige kosten. De rechten en plichten op het gebied van beide partijen staan als het goed is vastgelegd in het huurcontract. Over het algemeen geldt dat de verhuurder verantwoordelijk is voor groot onderhoud zoals het schilderwerk aan de buitenzijde, en vervanging van de Cv-ketel, deuren en ramen." De huurder is daarentegen volgens Laatmans verplicht kleine reparaties uit te laten voeren, zoals het onderhoud aan de Cv-ketel, het binnenschilderwerk, en het vervangen van de deurbel of kranen. "Eigenlijk alle zaken die bij normaal dagelijks gebruik van het pand kunnen voorkomen."
Als u eigenaar bent van het bedrijfspand behoort dit tot het bedrijfskapitaal. In alle gevallen, ook als u een bedrijfspand huurt, is het een visitekaartje van uw bedrijf dat bijdraagt aan een positief gevoel bij klanten en bovendien een veilige werkomgeving moet bieden aan medewerkers, dus wees er zuinig op!
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Mis deze kans niet en ontdek wat het beste werkt voor úw vacatures in 2017. Maak daarnaast ook nog eens kans op 1 van de 25 boeken van Brechtje de Leij, met extra voorbeelden, praktische tips en meer over de millenial-generatie.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Registeraccountant Stefano Golia versterkt directie Team Nijhuis
Golia studeerde aan het Nyenrode en werkte 12 jaar als adviseur bij diverse ondernemingen via De Jong & Laan accountants.
BOEKENNIEUWS
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 519.50 0.02 %
Brisk-index: 297.48 -3.59 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Brunel inter 12.24  3.8 %
Ahold kon 17.09  3.7 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Nn group 30.44  -4 %
Randstad 51.19  -3.6 %
Meer beurs