Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bijna kwart zzp’ers vindt rekeningrijden goede oplossing

14 juni 2017 - Een meerderheid van de zzp’ers (56,1 procent) staat minstens één keer per week in de file. Het aantal zzp'ers dat dagelijks in de file staat is ten opzichte van vorig jaar bijna verdubbeld tot 19,8 procent.

Gemiddeld staan zzp’ers per keer 19,5 minuten in de file. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 999 zzp’ers in samenwerking met Fleetwise.
56,1 procent van de zzp’ers staat minstens één keer per week in de file. Dit percentage ligt iets hoger dan in 2016, toen 50,7 procent van de zzp’ers minstens één keer per week in de file stond. In vergelijking met vorig jaar staan zzp’ers per keer wel korter in de file. Gemiddeld staan zzp’ers per keer 19,5 minuten in de file. Dit is 25,0 procent minder dan vorig jaar, toen zzp’ers gemiddeld per keer nog 26,0 minuten in de file stonden.
 
Zzp’er in Gelderland vaak en lang in de file
Uit het onderzoek is verder gebleken dat zzp’ers die werkzaam zijn in de provincie Gelderland het vaakst in de file staan. Maar liefst 65,9 procent van deze groep staat minstens één keer per week in de file. Ook staat deze groep zzp’ers het langst in de file: gemiddeld 21,8 minuten per keer.
 
Rekeningrijden goede oplossing volgens zzp’er

Over de oplossing voor het probleem van groeiende filedruk zijn de meningen van zzp’ers verdeeld. 22,0 procent van de zzp’ers denkt dat rekeningrijden een goede oplossing is voor de groeiende filedruk. 18,5 procent vindt dat er meer wegen aangelegd zouden moeten worden. Verder worden ook flexibele werktijden en –plekken door 10,5 procent van de zzp’ers als oplossing aangedragen.
 
Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 999 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan een miljoen zzp'ers die Nederland kent (CBS, april 2017).
 
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.