Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
13 juni 2017
 

Zo wordt u als MKB door de online consument gevonden

 
 

Slim omgaan met online marketing belangrijker dan ooit

Vroeger ging de consument naar een fysieke winkel, kreeg daar advies van de verkoopmedewerker en deed vervolgens een aankoop. Tegenwoordig ziet het koopgedrag van consumenten er heel anders uit.

 Emile van de Klok, Managing Director bij TIE Kinetix: "Het vertrouwen van consumenten met betrekking tot advies in de winkel is de afgelopen jaren aardig afgenomen, waardoor zij zeer kritisch naar hun aankopen kijken. Om een goede keuze te maken, besteden potentiële klanten veel tijd aan het zoeken naar informatie en het vergelijken van producten." Dit doen zij voornamelijk online; pas als ze genoeg informatie hebben verzameld en kennis hebben opgedaan, komen ze in de aankoopfase terecht. "Het is daarom voor bedrijven in het kanaal belangrijker dan ooit om slim om te gaan met online marketing en goed online vertegenwoordigd te zijn," aldus Van de Klok.
 
Bovenaan de zoekresultaten
De customer journey begint tegenwoordig meestal bij het invoeren van een zoekopdracht in Google. "Op het moment dat een potentiële klant op zoek gaat naar een product of dienst, wil ieder bedrijf die dit aanbiedt natuurlijk bovenaan de lijst met zoekresultaten staan. Als kleine of middelgrote onderneming is het echter ontzettend moeilijk om hier op een organische manier terecht te komen. Vooral als u erbij stilstaat dat u concurreert met grote bedrijven met ervaren SEO-experts, die ook als doel hebben in de top drie zoekresultaten te staan," zegt Van de Klok. "Google AdWords, het online advertentieprogramma van Google, biedt kleine en middelgrote bedrijven evenveel kans op een hoge ranking als grote ondernemingen. Bovendien maakt Google AdWords het mogelijk om potentiële klanten te bereiken op lokaal niveau; zoekopdrachten zijn vaak gerelateerd aan een locatie. Kleinere, lokale ondernemingen hebben een voorsprong als ze hierop inspelen via online marketing."
 
Gebrek aan kennis, tijd en technologie
De eerste resultaten in Google Search zijn altijd relevante advertenties die matchen met de zoekopdracht van de consument. Van de Klok: "Google AdWords zorgt er dus voor dat u als bedrijf wordt gevonden, maar dit lukt alleen door goede campagnes te draaien. Het inkopen van Google AdWords en het draaien van campagnes is voor grote bedrijven een vast onderdeel van online marketing; op deze manier worden prospects immers naar het bedrijf gewezen. Voor kleine en middelgrote bedrijven is dit echter nog lastig. Zij hebben vaak te maken met verschillende obstakels, zoals het gebrek aan kennis en technologische middelen en het gebrek aan tijd om zelf succesvolle online marketingcampagnes op te zetten." Van de Klok legt uit dat er toch een manier is om als MKB-bedrijf in het kanaal te profiteren van Google AdWords. "MKB-bedrijven kunnen namelijk gebruikmaken van een geïntegreerd platform, direct gefaciliteerd vanuit hun leverancier. Via het platform kunnen leveranciers Google AdWords-campagnes centraliseren en hun partners (de MKB-bedrijven in het kanaal) hulp bieden bij het creëren, beheren en optimaliseren van hun online campagnes." MKB-bedrijven hoeven hier zelf geen kennis of tools voor in huis te hebben; hun enige taak is het opvolgen van leads en het verkopen van hun producten en diensten. En laat dit nou net het doel zijn van de MKB’s.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Mis deze kans niet en ontdek wat het beste werkt voor úw vacatures in 2017. Maak daarnaast ook nog eens kans op 1 van de 25 boeken van Brechtje de Leij, met extra voorbeelden, praktische tips en meer over de millenial-generatie.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Registeraccountant Stefano Golia versterkt directie Team Nijhuis
Golia studeerde aan het Nyenrode en werkte 12 jaar als adviseur bij diverse ondernemingen via De Jong & Laan accountants.
BOEKENNIEUWS
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 519.50 0.02 %
Brisk-index: 297.48 -3.59 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Brunel inter 12.24  3.8 %
Ahold kon 17.09  3.7 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Nn group 30.44  -4 %
Randstad 51.19  -3.6 %
Meer beurs