Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 juni 2017
 

'Op weg naar een digitale revolutie'

 
 

De steeds sneller gaande digitale revolutie zet wereldwijd allerlei businessmodellen op zijn kop. Er ontstaan veel kansen om dingen beter, sneller en goedkoper te doen.

"In Nederland en Europa moeten we zorgen dat we klaar zijn voor de 5-Gigabit samenleving. De juiste voorwaarden scheppen, zodat ondernemers kunnen ondernemen. Zorgen voor goede (digitale) infrastructuur en innovatievriendelijke regelgeving. We moeten de kansen die 5G biedt pakken," zegt Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen.
In Brussel schrijft Van Nieuwenhuizen als schaduwrapporteur mee aan adviezen aan de Europese Commissie over 5G en de Digitalisering van de Industrie. Daarmee wil ze als heuse Gigabitch de digitale ontwikkelingen in Europa aanjagen. 1 juni stemde ze in de plenaire vergadering in het Europees Parlement in Brussel, vóór de rapporten op deze twee onderwerpen.

Dingen verbinden
Nog maar 25 jaar geleden werd de 2G technologie geïntroduceerd, waarmee we naast bellen (geluid) ook konden sms’en (tekst) op onze mobieltjes. Daarna kwam 3G met geluid, tekst en foto’s en via 4G met geluid, tekst, foto’s en video's, groeien we nu door naar 5G met geluid, tekst, foto’s, video’s en virtual reality. "Eigenlijk draait het tot 4G om het verbinden van mensen, terwijl 5G ook dingen gaat verbinden (Internet of Things). Het gebruik van internet overtreft alles wat er vijf jaar geleden over werd voorspeld," zegt Van Nieuwenhuizen.
Er zijn al vijf miljard mobiele telefoons op een wereldbevolking van zeven miljard mensen. En de opkomst van machine-to-machine (M2M) communicatie gaat binnen afzienbare tijd zorgen voor een internet met 50 miljard met elkaar verbonden apparaten. Van Nieuwenhuizen: "We gaan doorontwikkelen van een Megabit samenleving naar een Gigabit samenleving. Daar zal ik mij  als een heuse Gigabitch voor inzetten."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs