Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 juni 2017
 

'Op weg naar een digitale revolutie'

 
 

De steeds sneller gaande digitale revolutie zet wereldwijd allerlei businessmodellen op zijn kop. Er ontstaan veel kansen om dingen beter, sneller en goedkoper te doen.

"In Nederland en Europa moeten we zorgen dat we klaar zijn voor de 5-Gigabit samenleving. De juiste voorwaarden scheppen, zodat ondernemers kunnen ondernemen. Zorgen voor goede (digitale) infrastructuur en innovatievriendelijke regelgeving. We moeten de kansen die 5G biedt pakken," zegt Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen.
In Brussel schrijft Van Nieuwenhuizen als schaduwrapporteur mee aan adviezen aan de Europese Commissie over 5G en de Digitalisering van de Industrie. Daarmee wil ze als heuse Gigabitch de digitale ontwikkelingen in Europa aanjagen. 1 juni stemde ze in de plenaire vergadering in het Europees Parlement in Brussel, vóór de rapporten op deze twee onderwerpen.

Dingen verbinden
Nog maar 25 jaar geleden werd de 2G technologie geïntroduceerd, waarmee we naast bellen (geluid) ook konden sms’en (tekst) op onze mobieltjes. Daarna kwam 3G met geluid, tekst en foto’s en via 4G met geluid, tekst, foto’s en video's, groeien we nu door naar 5G met geluid, tekst, foto’s, video’s en virtual reality. "Eigenlijk draait het tot 4G om het verbinden van mensen, terwijl 5G ook dingen gaat verbinden (Internet of Things). Het gebruik van internet overtreft alles wat er vijf jaar geleden over werd voorspeld," zegt Van Nieuwenhuizen.
Er zijn al vijf miljard mobiele telefoons op een wereldbevolking van zeven miljard mensen. En de opkomst van machine-to-machine (M2M) communicatie gaat binnen afzienbare tijd zorgen voor een internet met 50 miljard met elkaar verbonden apparaten. Van Nieuwenhuizen: "We gaan doorontwikkelen van een Megabit samenleving naar een Gigabit samenleving. Daar zal ik mij  als een heuse Gigabitch voor inzetten."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs