Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 mei 2017
 

Duits bedrijfsleven vol vertrouwen

 
 

De actuele inschattingen en verwachtingen van Duitse bedrijven over de marktsituatie in Duitsland zijn verder gestegen. Zij bereiken een ‘all-time high’ sinds het begin van de metingen in 1993.

Dit blijkt uit de conjunctuurenquête van de Duitse werkgeversorganisatie DIHK (Deutscher Industrie- und Handelskammertag), waaraan meer dan 24.000 bedrijven deelnamen. Vooral de vooruitzichten in de industrie en de bouwsector ontwikkelen zich steeds beter.
 
Hogere groeivoorspelling
Naar aanleiding van de enquête verhoogt de DIHK de groeivoorspelling voor 2017 van 1,6 procent naar 1,8 procent. Opvallend zijn de stijgende investeringsuitgaven. De bouwsector gaat er vanuit de komende tijd meer te investeren dan ooit tevoren. Ook de industrie breidt haar investeringsbudget verder uit. Daarnaast compenseren Duitse bedrijven tegenslagen in de internationale handel, zoals die met belangrijke handelspartners als het Verenigd Koninkrijk en Turkije, door goede ontwikkelingen in het Duitse binnenland en binnen de eurozone.
 "Ook Nederland profiteert van de goede situatie bij onze oosterburen. De afgelopen maanden trok de export naar Duitsland weer aan," aldus DNHK-directeur Günter Gülker. "Deze resultaten laten zien dat de exportkansen voor de Nederlandse industrie- en bouwbedrijven onverminderd groot zijn."
 
Werkgelegenheid
De goede conjunctuur blijkt verder uit de positieve ontwikkeling van de werkgelegenheid. Momenteel zijn in Duitsland 44 mln. werkenden en de stijgende lonen stimuleren de private consumptie nog meer. De DIHK verwacht 500.000 meer banen in 2017. De enige belemmering voor de groeiende Beschäftigung is het toenemend tekort aan vakkrachten.
 Ook cijfers van het Duitse economische onderzoeksinstituut ifo bevestigen de optimistische instelling van Duitse ondernemers: Het ondernemersvertrouwen steeg van 113 punten in april naar 114,6 punten in mei. 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken