Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
24 mei 2017
 

Waarom steeds meer ondernemers kiezen voor een privévliegtuig

 
 

Het werkgebied van een hoop ondernemers is door de jaren heen flink veranderd. Waar voornamelijk ondernemers in het MKB vroeger veelal lokaal een bedrijf opbouwden, heeft het werk de afgelopen decennia veel meer een internationaler karakter gekregen.

Zowel de productie als verkoop vindt steeds vaker in het buitenland plaats. Om niet onnodig veel tijd kwijt te zijn aan reizen, wordt een privévliegtuig steeds populairder. Henry Blommers van Dutch Aviation Partner vertelt meer over de voordelen en mogelijkheden.
 
Voordelen van een privejet
Blommers krijgt vaak gelijk als eerste reactie dat een privévliegtuig wel erg decadent is. "Het klopt dat de allure van een privéjet een bepaalde groep mensen aanspreekt die uitstraling naar hun klanten en zakenpartners, prestige en gemak erg belangrijk vinden. Een privévliegtuig biedt echter ook een erg praktisch voordeel, en dat is tijdswinst. Niet meer lang op een vliegveld hoeven te wachten op bagage, inchecken en paspoortcontroles levert een tijdsbesparing die u weer kunt investeren in uw onderneming." Blommers voegt hier nog aan toe dat de gewonnen tijd ook door veel ondernemers (die toch vaak ‘worden geleefd’) besteed wordt aan partner en gezin voor een betere balans tussen werk en privé. "Een privetoestel zorgt voor een comfortabele en rustige reis waar u even kunt bijslapen of ontspannen een boekt kunt lezen. Ook kan tijdens de reis gewerkt worden, aangezien u geconcentreerd aan de slag kunt zonder huilende kinderen, luidruchtige passagiers en altijd bezette toiletten."
 
Kosten en besparingen bij aanschaf
Blommers beaamt dat de aanschaf van een privévliegtuig een investering vergt. "Sinds kort mogen echter ook eenmotorige vliegtuigen commercieel vliegen, deze hebben een startprijs van een miljoen euro. Bij aanschaf hiervan bespaart u niet alleen op vliegtickets voor u of uw medewerkers, maar ook op reistijd. Met een lijnvlucht naar een kleine stad in bijvoorbeeld Duitsland vliegen kost u met overstap al gauw vijf uur per enkele reis, terwijl een privévliegtuig rechtstreeks kan vliegen." Volgens Blommers kan een privéjet zelfs geld opleveren door deze te verhuren wanneer u het eigen toestel niet gebruikt.
 
Privévliegtuig in deeleigendom
Een privétoestel aanschaffen is een grote investering, vooral wanneer u niet regelmatig ervan gebruik maakt. Blommers: "Een goede oplossing is dan een vliegtuig in deeleigendom te kopen, waarbij u de kosten deelt met een tot vier andere partijen zoals vermogende particulieren of bedrijven. Dit is ideaal voor ondernemers die jaarlijks zo’n 25.000 tot 75.000 kilometer vliegen, dat zijn 50 tot 150 vlieguren. Reserveringen zijn gemakkelijk te maken via een online boekingssysteem." Blommers legt uit dat vaste kosten voor aanschaf en bijvoorbeeld stalling en verzekering evenredig gedeeld worden met andere deeleigenaren, en dat variabele kosten voor bijvoorbeeld piloten, onderhoud en brandstof verdeeld worden per vlieguur. "Eerlijk, aangezien degene die het meest van het vliegtuig gebruik maakt, dan ook het meest betaalt.
 Met een privévliegtuig hebt u als ondernemer meer controle over de indeling van uw werkdag, en op den duur kan het ook nog eens een kostenbesparing opleveren.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
JeroenB  |   | 
4-01-2018
 | 
15:06 uur
Zeker veel mooie voordelen van het vliegen met een private jet. Het is waarschijnlijk wel duur, maar wanneer je met meerdere mensen vliegt dan gaat de prijs wel naar beneden en kan het beste betaalbaar zijn volgens mij.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken