Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 mei 2017
 

Noord-Hollanders meest mobiele kledingshoppers

 
 

Zeeuwen hebben het meeste interesse in kledingcollecties uit het nieuwe seizoen. Dit blijkt uit analyse van Winkelstraat.nl, dat tijdens het onderzoek tevens signaleerde dat Noord-Hollanders en Zuid-Hollanders het meeste mobiel shoppen.

Inwoners van Flevoland kijken bij het online shoppen van kleding het meest naar producten die in de sale zijn. 
 
Mobiele Randstad
In Noord-Holland en Zuid-Holland wordt inmiddels 69 procent van de kledingaankopen op een mobiele telefoon gedaan. In Zeeland is dit minder dan de helft, maar daar maakt men naar verhouding wel het vaakst gebruik van een tablet. Friezen houden vast aan de ‘reguliere’ pc, want in Friesland is het percentage bestellingen vanaf een desktop 77 procent hoger dan in Noord-Holland.
 
Regionale verschillen in collectie-voorkeuren
Zeeuwen zijn het meest geïnteresseerd in de nieuwe collectie, maar ook inwoners van Overijssel en Limburg zoeken naar de nieuwste items. In Drenthe en Utrecht is dat het minste het geval, terwijl inwoners van Flevoland het langste twijfelen over het aankopen van de items.
Flevolanders struinen online het meest tussen de afgeprijsde items, maar inwoners van Zuid-Holland geven net iets meer uit aan sale-items. Drentenaren en Limburgers hebben het minste oog voor kortingen. Al geldt dat in nog sterkere mate voor Belgische kledingshoppers, wat het vooroordeel van ‘zuinige Hollanders’ weer eens extra onderstreept.
 
Populaire merken
De populariteit van designers verschilt aanzienlijk per provincie. Zo is kleding van Parajumpers geliefd in Groningen en Drenthe, terwijl Philipp Plein opvallend vaak wordt gedragen in Noord-Holland en Zeeland. Het label My Brand is naar verhouding het populairst in Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.
Kledingmerk Guess valt vooral in Friesland in de smaak. Zeeuwse en Limburgse dames geven vaker de voorkeur aan het Italiaanse fashionlabel Liu Jo.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs