Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 mei 2017
 

Zzp’er met hogere omzet kiest voor leaseauto

 
 

Zzp’ers met een leaseauto leasen in de meeste gevallen bij hun autodealer of bij de autofabrikant. Bij de keuze voor een leasemaatschappij blijken vooral goede service en lage kosten van belang te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 999 zzp’ers.

37,5 procent van de zzp’ers leaset bij de eigen autodealer of –fabrikant. Het meest belangrijk bij de keuze voor een leasemaatschappij zijn voor zzp’ers goede service (35,0 procent) en lage kosten (27,5 procent). Verder geeft vijftien procent van de zzp’ers ook aan te kiezen op basis van referenties. Minder belangrijk zijn de visie van de leasemaatschappij (10,0 procent) en innovatieve producten en ideeën (7,5 procent).
 
Zzp’er informeert zich via internet
Informatie over de voordeligste optie voor het gebruik van een auto zoekt de zzp’er voornamelijk zelf op via het internet. 69,7 procent van de zzp’ers wint op deze manier informatie in. Een groot deel van de zzp’ers (37,3 procent) informeert zich ook via het eigen netwerk. Bijna een kwart van de zzp’ers (23,9 procent) gaat voor informatie naar een deskundige, zoals een autodealer. 14,2 procent zoekt informatie via de ANWB.
 
Zzp’er met leaseauto heeft hogere omzet
Volgens zzp’ers ben je met het leasen van een auto over het algemeen duurder uit dan wanneer je een auto koopt. Ruim drie op de vijf zzp’ers (63,6 procent) denkt dat een auto kopen de voordeligste optie is. Slechts 8,8 procent van de zzp’ers denkt dat een leaseauto het voordeligst is. Zo blijkt ook dat zzp’ers met een hogere omzet vaker een leaseauto hebben. De gemiddelde omzet van zzp’ers met een gekochte auto is 68.293,80 euro. Die van zzp’ers met een leaseauto is 80.937,50 euro.
  
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Anthon  |   | 
25-05-2017
 | 
10:34 uur
of ze kiezen voor een youngtimer :-)

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs